Savjetnica Đukanovića: Moramo pažljivo promisliti prije nego nečemu damo kvalifikaciju fašistička agresija

Svaki građanin, naročito zvaničnik, trebalo bi da bude veoma pažljiv u svojim izjavama, kao i u privatnom ophođenju

6073 pregleda 23 komentar(a)
Zgrada Predsjednika, Foto: Luka Zeković
Zgrada Predsjednika, Foto: Luka Zeković

Tamara Brajović, savjetnica predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića za vanjske poslove, saopštila je da u moru dezinformacija, spinova i loših namjera, "svi moramo pažljivo promisliti prije nego nečemu damo kvalifikaciju ili stavimo u kontekst fašističke agresije".

Ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije - komentarišići incident na Cetinju prije konvencije predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića - "Vijestima" je rekao da je ta vrsta fašističke agresije protiv ne samo evropskih, već i osnovnih ljudskih vrijednosti.

"Ukupna društvena, politička, ekonomska situacija u Crnoj Gori je daleko od normalne. Svaki građanin, naročito zvaničnik, trebalo bi da bude veoma pažljiv u svojim izjavama, kao i u privatnom ophođenju", dodaje Brajović.

Kako kaže jednako tako je veoma ubijeđena da svaki diplomata treba da u atmosferi kakvu Crna Gora živi posljednjih godina bude još pažljiviji.

"Posebno ako predstavlja zemlju evropskih vrijednosti", navela je.

Dodaje da uzavrelu atmosferu treba smirivati.

"Ne dolivati ulje na odveć tmurnu stvarnost. Vjerujem da zajedno, sa više strpljenja i razuma, možemo naći siguran put za građansku Crnu Goru", zaključila je Brajović.

Bonus video: