LP: Nazvati jedan politički ekces fašizmom veoma teška kvalifikacija

"Uvjereni smo da će ambasador Francuske pronaći način da se izvini građanima Crne Gore, ali i državi domaćinu te da se ubuduće pažljivije odnosi prema državi saveznici i njenim građanima"

1787 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Liberalna partija je saopštila da je izjava ambasadora Francuske u Crnoj Gori Kristijana Timonijea o protestu građana Cetinja kao "fašističkij agresiji" neprimjerena i neprihvatljiva za jednog evropskog diplomatu koji uživa gostoprimstvo naše države.

"Liberalna partija promoviše osnovne demokratske principe, slobodu govora i različitosti, međutim, nazvati jedan politički ekces fašizmom, veoma je teška kvalifikacija", dodaje Liberalna partija (LP).

Kažu da je Timonije zaboravio na francusku tradiciju građanskog otpora u kojem niko nije nedodirljiv, pa ni predsjednik države.

"Baš Pariz se proslavio buntovima, nerijetko i nasilnim, demonstracijama, čak i radikalnim otporom političkom establišmentu i smatra se kolijevkom evropske slobode i građanskih sloboda. Međutim, građani Crne Gore očigledno ne mogu imati jednak tretman u očima Timonijea u iskazivanju revolta protiv političke elite", navode.

LP u saopštenju dodaje i da su uvjereni da će ambasador Francuske pronaći način da se izvini građanima Crne Gore.

"Ali i državi domaćinu te da se ubuduće pažljivije odnosi prema državi saveznici i njenim građanima", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: