Ministarstvo pravde: Jačanje kapaciteta rada tužilaštva sa akcentom na smještajne kapacitete

Iz Ministarstva pravde je poručeno da će, svjesni izazova sa kojim se u trenutnom društvenom i političkom momentu suočavaju svi nosioci tužilačkih funkcija, i u narednom periodu, u značajnoj mjeri raditi na poboljšanju rada ove institucije

1799 pregleda 1 komentar(a)
Begović i Kovač, Foto: Ministarstvo pravde
Begović i Kovač, Foto: Ministarstvo pravde

Ministarstvo pravde uložiće dodatne napore, u okviru svojih nadležnosti, u ojačavanju kapaciteta rada tužilaštva sa posebnim akcentom na smještajne kapacitete.

To je saopšteno iz Ministarstva pravde nakon sastanka ministra Marka Kovača sa vršiteljkom dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Tatjanom Begović i državnom tužiteljkom Vrhovnog državnog tužilaštva Majom Jovanović.

Iz Ministarstva pravde je poručeno da će, svjesni izazova sa kojim se u trenutnom društvenom i političkom momentu suočavaju svi nosioci tužilačkih funkcija, i u narednom periodu, u značajnoj mjeri raditi na poboljšanju rada ove institucije.

"Sprovođenjem reformskih politika i integracionih državnih prioriteta odlučni smo da izgradimo društvo čije su temeljne vrijednosti zasnovane na savremenoj vladavini prava i pravnoj državi, čiji je jedan od osnovnih stubova snažno i nezavisno tužilaštvo" zajednička je poruka sagovornika sastanka.

Bonus video: