Bečić: Patriotizam nije tajkunizacija, već ulaganje u Crnu Goru i svakog čovjeka

"Nije Crna Gora ničija privatna svojina. Ni samoprozvanog "državnika" koji je devedesetih radio sve da jake države ne bude, ni njegovog sina, ni brata", istakao je Bečić

10255 pregleda 37 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Kandidat za predsjednika Demokrata i lider te partije Aleksa Bečić saopštio je da će pokazati da tajkunizacija nije patriotizam, već da je patriotizam ulaganje u Crnu Goru i svakog čovjeka koji u njoj živi.

Bečić je to kazao tokom obilaska Andrijevice, dok je posjetio i Plav i Gusinje, kazavši da će to i pokazati "onima koji se pozivaju na egal", te da je "jasno bilo i nama i njima da jednakost nikada nije postojala među nama u prethodne tri decenije".

"Čast je ideal, onaj koji se uči od prvih koraka. Čast je u ovim krajevima, u vašim borbama, u vašoj sadašnjosti i budućnosti", navodi se u saopštenju Demokrata.

Bečić naglašava da nije lako ni svejedno, govoriti o svemu šta je bilo i šta se dešavalo na političkoj sceni Crne Gore pune tri decenije.

"Lako je bilo pobjeći i izbjeći sve nevolje koje je narod osjetio na svojoj koži ali je trebalo hrbrosti i mudrosti suprostaviti se i pobijediti upornošću i istinom", istakao je Bečić.

Bečić je naglasio da je razumljivo da razne politike i njihovi nosioci imaju "panične reakcije nakon serijskih poraza na svim izborima u posljednjih 30 mjeseci".

Dodaje da "to neće promijeniti realnost i da je "privilegovanima" i njihovim nepočinstvima odsviran kraj, jer narod Crne Gore je uvijek trpio sve dok mu se ne udari na čast i dostojanstvo, ako se to desi naš narod više ne prašta".

"Nije Crna Gora ničija privatna svojina. Ni samoprozvanog "državnika" koji je devedesetih radio sve da jake države ne bude, ni njegovog sina, ni brata", istakao je Bečić.

Naglašava da Crna Gora nije ni "samo turistička destinacija za one koji je posjećuju samo onda kad im ofšor destinacije dosade".

"Crna Gora je naša zemlja, naša kuća na čvrstim temeljima - temeljima časti, poštenja i date riječi. I od toga nikad nećemo odstupiti", kazao je Bečić.

"Zato ću se 19. marta boriti za vas, za nove pobjede, za svaku vjeru i svaku naciju kao najveće bogatstvo Crne Gore", zaključio je Bečić.

Bonus video: