Mandić: Period mržnje treba da ostane iza svih

Predsjednički kandidat Demorkatskog fronta poručio da pobjeda mora biti ubjedljiva "jer Crna Gora može i mora da bude široka za sve, period mržnje da treba da ostane iza svih", a pred njima je "pomirenje i uspješna, srećna i prosperitetna država"

24019 pregleda 45 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Predsjednički kandidat Andrija Mandić, na konvenciji u Nikšiću, koja je održana u Sportskom centru, kazao je da kada se bude pisala politička istorija Crne Gore, Demokratski front će biti upisan crvenim slovima, jer su uradili "veliko djelo i oborili diktaturu Mila Đukanovića".

Istakao je da DF opet puni dvorane po Crnoj Gori, kao i da su Nikšićani uvijek bili dodatna snaga i vjesnici boljeg sjutra, zajedno sa ostalima u Crnoj Gori.

Kako je rekao, danas kada su većina u Crnoj Gori, imaju obavezu i da povedu računa o manjini jer se svoja sreća ne može graditi na tuđoj nesreći, a oni ne žele da budu kao Milo Đukanović.

Žele da obnove tradicionalnu Crnu Goru i da vrate osobine "koje su krasili naše pretke, a koje je Đukanović pokvario". Prvi im je cilj, poručio je, da štite sve manjine u Crnoj Gori i da u Crnoj Gori ima mjesta za sve, a mora da bude i posla za sve. Istakao je uspjeh Rudnika uglja, Elektroprivrede i svih preduzeća kojima rukovode članovi DF-a i koji ispravljaju, kako je kazao, sve ono što je Đukanović radio.

Obećao je da će u Željezari biti otvoreno na hiljade radnih mjesta i da Nikšić zaslužuje veliku perspektivu. Kada bude predsjednik Crne Gore nikada ni jedan član njegove porodice neće se ponašati "kao Milov brat, sin i sestra", jer, kako je istakao, "niko nema pravo da potkrada Crnu Goru".

Andrija Mandić
foto: Svetlana Mandić

"Potrebno je da pravda zakuca na vrata", poručio je Mandić i pozvao specijalno tužilaštvo da procesuira sve kriminalce, kako one iz bivše vlade DPS-a, tako i one koji se nalaze i u Skupštini i u Vladi.

Poručio je da pobjeda mora biti ubjedljiva jer Crna Gora može i mora da bude široka za sve, period mržnje da treba da ostane iza svih, a pred njima je "pomirenje i uspješna, srećna i prosperitetna država".

Milan Knežević, predsjednik DNP-a, istakao je da će se prije njemu "vratiti lokne" nego što će Milo vratiti Nikšić.

Poručio je da više nikome neće dozvoliti da izvrši poharu Crne Gore, "kao što je to uradio Milo Đukanović".

Milan Knežević
foto: Svetlana Mandić

Kazao je da ovih dana različiti sumnjičavci "kevću" da više nije isti DF, da griješe u tome i da im glasovi takvih nikada nijesu trebali. Istakao je da će, ako Andrija ne prođe u drugi krug, podržati Bečića i Milatovića, i pozvao i njih dvojicu da to isto urade i potpišu sporazum sa Mandićem. Poručio je da DF i Andrija Mandić nikada neće izdati i da će se uvijek boriti za narod i poštenu Crnu Goru.

Vladimir Joković, predsjednik SNP-a, kazao je da moraju odgovarati oni koji su dijelili Crnu Goru, jedan narod, jedan jezik, jednu crkvu, a samo su imovinu uzeli za sebe. Kazao je da Crna Gora ide u pobjedu i da ovo nije birba da Mandić bude predsjednik Crne Gore, već borba za Crnu Goru, poštenje, čast, buduće parlamentarne izbore i popis. Kako je rekao, Mandić je najbolji izbor i uz njega će Crnoj Gori konačno svanuti.

Vladimir Joković
foto: Svetlana Mandić

Branko Radulović, zamjenik predsjednika PzP-a, je kazao da je Mandić satkan od svega ljudskog što postoji i da je uvijek bio kamen stamen. Kako je kazao, "posle lopovske" tridesetogodišnje vladavine Mila Đukanovića i dvogodišnjeg tumaranja, mora doći vrijeme pravih ljudi, vizionara, ljudi koji će pomiriti i razvedriti Crnu Goru i napraviti srećnu državu, a Mandić je, prema njegovim riječima, za to sposoban.

Milutin Đukanović, predsjednik Odbora direktora EPCG-a, kazao je da Mandić ima jake i porodične i političke korijene. Kako je rekao, kada je krenula antisrpska kampanja, Mandić je prvi stao u odbranu tradicionalnih vrijednosti, a da je osnivan DF kako bi pomirio Srbe i Crnogorce, partizane i četnike.

Milutin Đukanović
foto: Svetlana Mandić

Prema njegovim riječima, da bi Crna Gora išla putem napretka potrebno je ujedinjenje i pomirenje. Istakao je šta je sve EPCG uradila od kada je on predsjednik Odbora direktora te kompanije i obećao otvaranje na stotine i hiljade radnih mjesta jer imaju vizuju i ideju. Da bi to ostvarili, kako je kazao, treba im politička stabilnost, a to nudi pobjeda Andrije Mandića.

Maksim Vučinić, predsjednik Radničke partije, kazao je da mu je čast govoriti među hrabrim, požrtvovanim i istrajnim ljudima. Prema njegovim riječima, svjedoči mudrosti i požrtvovanosti DF-a i Andrije Mandića da se sačuva pobjeda od 30. avgusta.

Maksim Vučinić
foto: Svetlana Mandić

Kazao je da su im protivnici "istrošena politička figura i kriminalac" koji je na zalasku političkog bitisanja, čovjek koji želi podjele, zatim jedan političar koji želi da bude sultan prije sultana, "naš Aleksa koji će Andriju podržati u drugom krugu, kao i naš nekadašnji ministar koji je nejak ušao u politiku i koji će takođe podržati Andriju".

Janko Milatović, poslanik DF-a, je istakao da mu nikad lakše i teže nije bilo da govori nego večeras. Kako je rekao, Andrija je neko ko je sve ove godine "vukao" naprijed, nikada nije "promašio" politiku. Kako je rekao, došlo je vrijeme da se kriminal porazi, a poštenje pobjedi, a Mandić je neko ko je oličenje poštenja.

Jovan Vučurović, poslanik DF-a, je kazao da je kraj diktature Mila Đukanovića i da je vrijeme za Crnu Goru pomirenja i sloge.

Istakao je da je Nikšić prvi grad koji je nakon 30. avgusta "bacio na noge" Mila Đukanovića i DPS-a, a da su tim putem krenuli i ostali gradovi u Crnoj Gori.

Pozvao je sve da izađu 19. marta i 2.aprila, glasaju Mandića jer će njegovom pobjedom, prema njegovim riječima, Crna Gora krenuti putem pomirenja.

Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić, obratio se putem video bima i poručio građanima da Mandić zaslužuje povjerenje i podršku građana, jer je on čovjek da učini Crnu Goru državom svih građana, pomiri građane i dovede investitore.

Bonus video: