CIVIS podržao Milatovića, potpisali sporazum o zajedničkom djelovanju i saradnji

U Sporazumu koji su juče potpisali Milatović i predsjednik CIVIS-a i poslanik Srđan Pavićević navodi se da CIVIS poziva svoje birače da „na dan predsjedničkih izbora 19. marta podrže Jakova Milatovića“

21074 pregleda 98 komentar(a)
Foto: CIVIS
Foto: CIVIS

Savez građana CIVIS podržao je kandidaturu zamjenika predsjednika Pokreta „Evropa sad“ Jakova Milatovića za predsjednika Crne Gore.

U Sporazumu koji su juče potpisali Milatović i predsjednik CIVIS-a i poslanik Srđan Pavićević navodi se da CIVIS poziva svoje birače da „na dan predsjedničkih izbora 19. marta podrže Jakova Milatovića“.

Sporazumom je predviđeno i zajedničko djelovanje i strateška saradnja, prevashodno kada je riječ o nastavku podrške procesu evropskih integracija, unapređenju međunarodnih odnosa, afirmacija građanskih prava i sloboda, a u „cilju trajnog održavanja mira, stabilnosti i razvoja crnogorskog društva“.

Strane potpisnice obavezale su se, pored ostalog, da će se zalagati i za profesionalizaciju i depolitizaciju javne uprave, uz afirmaciju meritokratskog pristupa u izgradnji demokratskih institucija, kao i da će raditi na zajedničkom djelovanju i usaglašavanju stavova kada je riječ o „bitnim pitanjima aktuelne političke scene“.

Bonus video: