Skupštine o skidanju imuniteta poslanicima DPS-a i SD-a i glasanju za četvrtog sudiju Ustavnog suda 4. aprila

Navodi se da je na dnevnom redu te sjednice i ratifikacija tri sporazuma Berlinskog procesa

5410 pregleda 4 komentar(a)
Skupština Crne Gore (ilustracija), Foto: TV Vijesti
Skupština Crne Gore (ilustracija), Foto: TV Vijesti

Sjednica parlamenta, na čijem dnevnom redu je ponovno glasanje za četvrtog sudiju Ustavnog suda i predlog za skidanje imuniteta poslanicima Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD), biće održana 4. aprila, saopšteno je iz kabineta predsjednice Skupštine Danijele Đurović.

Iz kabineta Đurović kazali su da je na danas održanom Kolegijumu dogovoreno da sjednica, koja je počela na Cetinju 6. marta, bude nastavljena 20. marta.

"Dogovoreno je da se druga sjednica proljećnjeg zasijedanja održi 4. aprila, a na dnevnom redu će se, između ostalih tačaka, naći ponovno glasanje za četvrtog sudiju Ustavnog suda i predlog Administrativnog odbora za skidanje imuniteta poslanicima DPS-a i SD-a", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je na dnevnom redu te sjednice i ratifikacija tri sporazuma Berlinskog procesa.

Iz kabineta Đurović kazali su da se ti sporazumi odnose na međusobno priznavanje ličnih karata, univerzitetskih diploma i profesionalnih kvalifikacija između šest zemalja Zapadnog Balkana, a potpisani su 3. novembra prošle godine.

Kako su naveli, na Kolegijumu je otvoreno pitanje postizanja dogovora oko preostalih članova Sudskog savjeta, imajući u vidu činjenicu da je Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu završio posao u dijelu intervjuisanja prijavljenih kandidata.

Đurović je rekla da očekuje da će dogovora o tom pitanju doći u što skorijem roku, kako bi Skupština izabrala tri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Bonus video: