Sekulović: Milatović preda mnom nikad nije rekao "šta ako pogine deset Crnogoraca"

Bivši ministar unutrašnjih poslova negirao tvrdnje pojedinih pristalica komitskih pokreta koje se šire društvenim mrežama

41997 pregleda 122 komentar(a)
Sekulović, Foto: Boris Pejović
Sekulović, Foto: Boris Pejović

Bivši ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović rekao je da predsjednički kandidat Jakov Milatović nikad nije pred njim kazao ono što već danima kruži po društvenim mrežama vezano za događaje na Cetinju u septembru 2021.

Na društvenim mrežama, nakon što je Milatoviću potvrđena kandidatura za predsjednika Crne Gore, pojavile su se tvrdnje pojedinih pristalica komitskih pokreta da je on uoči protesta na Cetinju u septembru 2021. godine rekao: “Šta ako pogine deset Crnogoraca”.

To je bio i povod za incident na Cetinju u petak, kada je grupa građana pokušala da spriječi konvenciju Milatovića u tom gradu. Nakon toga na društvenim mrežama pojavile su se tvrdnje da je Sekulović kazao da je Milatović (tada ministar ekonomskog razvoja), na sastanku u Vladi u noći između 4. i 5. sepembra, rekao da nije problem da se žrtvuju Crnogorci, kako bi se ustoličio mitropolit Joanikije.

"Milatović to nije preda mnom rekao i tako nešto nikad nijesam bilo kome potvrdio«, rekao je Sekulović "Vijestima".

Iz Pokreta Evropa sad su više puta to demantovali, kao i Milatović na televizijskoj debati u četvrtak, odgovarajući na pitanja kandidatkinje za predsjednicu Draginje Vuksanović Stanković (SDP).

"Vaša partija je prepoznata po neizricanju istine... Vidim da ste se Vi uzbudili upravo zato jer niste govorili istinu. Nije Vas bilo briga. To ja tvrdim kategorički, koliko će i da li će na Belvederu te noći poginuti ko od građana Crne Gore", rekla je Vuksanović Stanković.

Milatović je odgovorio da je apsolutno ponosan što je bio dio vlade koja je sačuvala mir u Crnoj Gori.

"Za razliku od predstavnika bivšeg režima koji su to veče motivisali građane Crne Gore na nemire i to je jedina istina", poručio je Milatović.

Milatović je navode negirao i u novembru 2021. godine.

Bonus video: