Izborni štab: Mandić ne bježi od sučeljavanja, koncept debate na TVCG imao dosta manjkavosti

Iz Mandićevog izbornog štaba kazali da će ostali kandidati, u debati na TV Vijesti u petak veče, "dobiti priliku da sa njim rasprave mnoga pitanja i riješe sve nedoumice"

10046 pregleda 35 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Iz izbornog štaba predsjedničkog kandidata Andrije Mandića, jednog od lidera Demokratskog fronta, kazali su da Mandić ne bježi od bilo kojeg sučeljavanja, dijaloga ili duela. To je, prema njihovim riječima, pokazao u prethodnim godinama.

Ocijenili su da je koncept debate na Televiziji Crne Gore imao dosta manjkavosti.

"Već smo bili na RTCG, svi kandidati sa svojim idejama, predlozima, ličnostima i javnošću koja je to posmatrala. Demokratski je pružiti priliku i drugim medijima. Sjutra smo, naprimjer, na TV Vijesti. Želimo da čujemo i uvažimo svakog i nema potrebe za ponavljanjem istog", navodi se u saopštenju.

Mandić i njegov izborni štab, kako se dodaje, samostalno i na osnovu realnih parametara i analiza procjenjuju "koje su to emisije na kojima treba učestvovati i kako sve važne medije uvažiti".

"Koncept debate na RTCG je imao dosta manjkavosti. Čak se može konstatovati da neki kandidati imaju svoju štopericu, kao i da se bave dječjim igrama poput nabacivanja pitanja, a onda ulaze u namještene replike i komentare kako bi i tu ugrabili više vremena. Takođe, neki od kandidata su se razgalamili proteklih dana u vezi debate na RTCG, a i poručivali su da imaju nešto vazno da saopšte našem predsjedničkom kandidatu", dodaje se u saopštenju.

Mandić će, kako su kazali, u petak veče, nakon skupa u Podgorici, biti učesnik debate na TV Vijesti, tako da će ostali kandidati "dobiti priliku da sa njim rasprave mnoga pitanja i riješe sve nedoumice".

"To im je svakako i šansa da čuju program i ideje koje će Andrija Mandić realizovati nakon pobjede na predsjedničkim izborima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: