Pokret za Pljevlja prepustio članovima i simpatizerima da sami odluče koga će glasati na izborima

"U drugom krugu bez rezerve i bilo kakvih stranačkih kalkulacija podržati onog ko izađe na crtu Milu Đukanoviću”, navodi se u saopštenju Pokreta za Pljevlja

6047 pregleda 6 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Pokret za Pljevlja, kojeg predvodi nekadašnji poslanik u Skupštini Crne Gore Novica Stanić prepustio je svojim članovima i simpatizerima da sami odluče kojeg će kandidata glasati na predsjedničkim izborima 19. marta.

“Mi ničim nismo doprineli inflaciji predsjedničkih kandidata iz parlamentarne većine, nego smo od početka apelovali da se krene putem dogovora koji kuću gradi. Zbog svega navedenog ostavljamo slobodu svojim članovima i simpatizerima da u prvom krugu, prema sopstvenom nahođenju zaokruže predsjedničkog kandidata. Jedina sugestija je da bi trebalo voditi računa o tome ko ima najviše šansi da u drugom krugu dobije podršku glasača ostalih predsjedničkih kandidata, i tako pobjedi Mila Đukanovića. U drugom krugu bez rezerve i bilo kakvih stranačkih kalkulacija podržati onog ko izađe na crtu Milu Đukanoviću”, navodi se u saopštenju Pokreta za Pljevlja.

Na lokalnim izborima održanim 23. oktobra prošle godine Pokret za Pljevlja nastupio je u koaliciji sa Demokratama i Ujedinjenom Crnom Gorom.

“Pokret za Pljevlja izražava žaljenje što lideri parlamentarne većine, zbog svojih sujeta i uskih stranačkih interesa, nisu prepoznali zajednički interes da predlože jednog kandidata, nestranačku ličnost koji bi u prvom krugu pobijedio Mila Đukanovića. Time bi se i uštjedela značajna finansijska sredstva i izbjegle nove omraze među liderima parlamentarne većine, zbog kojih će biti jako teško motivisati birače onih predsjedničkih kandidata koji ne uđu u drugi krug da podrže najuspješnijeg”, navodi se u saopštenju Pokreta za Pljevlja.

Bonus video: