I Kovačevski podržao Đukanovića: Ne treba isticati koliko su ovi izbori važni za budućnost Crne Gore

"Želim Vam uspješnu kampanju, miran izborni dan i pobjedu na predsjedničkim izborima u nedjelju. Na taj način će Crna Gora ostati na pravom putu"

13789 pregleda 40 komentar(a)
Kovačevski, Foto: Shutterstock
Kovačevski, Foto: Shutterstock

Premijer Sjeverne Makedonije i lider Socijaldemokratskog saveza Sjeverne Makedonije (SDSM) Dimitar Kovačevski uputio je pred nedjeljnje izbore podršku aktuelnom predsjedniku Cne Gore i lideru Demokratske partije socijlalista (DPS) Milu Đukanoviću.

To se navodi u saopštenju DPS-a.

"Uvaženi članovi Demokratske partije socijalista Crne Gore, mi djelimo iste vrijednosti. Kao socijalisti i kao socijaldemokrate radimo i borimo se za bolji život naših građana, sa jasnom vizijom za napredak i evropski put. Naši narodi su takođe jako bliski, dugo godina idemo istim putem, gradeći evropsku budućnost za naše države, kroz članstvo u NATO i pregovarački proces za punopravno članstvo u EU", kaže Kovačevski.

Navodi, kako ne treba da ističe koliko su ovi izbori važni za budućnost Crne Gore.

"Vjerujem da to svi razumijemo. Suština je da je ovo značaja odluka na građanima za Crnu Goru da istinski nastavi putem budućnosti, putem evropskih vrijednosti, ekonomskog i demokratskog razvoja", istakao je.

Navodi i da je ubijeđen da će građani Crne Gore prepoznati regionalni, politički i ekonomski kontekst i da neće dozvoliti neizvjesnost, neće dozvoliti povratak unazad i nove podjele, već da će izabrati stabilnost, sigurnost i snažno podržati evropsku budućnost države.

"Dragi Milo, imaš podršku Socijaldemokratskog saveza Sjeverne Makedonije i makedonskih socijaldemokrata. Želim Vam uspješnu kampanju, miran izborni dan i pobjedu na predsjedničkim izborima u nedjelju. Na taj način će Crna Gora ostati na pravom putu, i što bi moji dragi crnogorski prijatelji rekli - Milo, Nego ko", zaključio je Kovačevski.

Podršku pred predsjedničke izbore Đukanoviću je uputio i premijer Španije i predsjednik Socijalističke internacionale Pedro Sančez.

Bonus video: