Milatović: Đukanović zna da gubi, građani će mu reći zbogom

“Očistićemo Crnu Goru od korupcije i prljavštine, i sve crnogorske institucije će prodisati”, poručio je predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad

6792 pregleda 52 komentar(a)
Milatović na konvenciji u Podgorici, Foto: Evropa sad
Milatović na konvenciji u Podgorici, Foto: Evropa sad

Crna Gora će biti uspješna država u kojoj građani žive dostojanstveno od svog rada i znanja, poručio je predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović.

“Očistićemo Crnu Goru od korupcije i prljavštine, i sve crnogorske institucije će prodisati”, rekao je on na završnoj konvenciji u Podgorici.

“To je naša ideja po kojoj ćemo Crnu Goru povesti pravim putem. To je Evropa sad! Zajedno smo pokrenuli Podgoricu u oktobru, zajedno ćemo promijeniti Crnu Goru 19. marta”, kazao je Milatović, kako je saopšteno iz PES-a.

Jakov Milatović Podgorica
foto: Evropa sad

Istakao je da mu je javni interes prioritet, "za razliku od političkog protivnika".

“Nijesmo unovčili pozicije i pretvarali javno u privatno – u njihovo – u njegovo - kao mnogi prije nas. Uspjeli smo da pokrenemo ekonomiju. Uspjeli smo da povećamo plate i penzije. U nedjelju veče, dobićemo najveći dokaz da je Milo Đukanović konačno pao, jer ćete mu vi reći zbogom", rekao je Milatović.

Osvrnuo se se i na otkazivanje učešća u debati na Televiziji Crne Gore.

“Odlazeći predsjednik doživio je debakl u debati na državnoj televiziji i zato je nakon toga otkazao učešće na novom sučeljavanju, jer zna da nema snage, zna da nema argumenata, dobro zna da gubi i u debati i na izborima! Odlazeći predsjednik je gubitnik, zato Crna Gora uskoro dobija novog predsjednika”, kazao je Milatović.

Kada je riječ o dešavanjima na Cetinju, naveo je da "Đukanovićev postupak opisuje stih 'Nasilje je poslednje utočište nesposobnih'”.

Pozivajući građane da izađu na birališta, istakao je da "poraženi više nemaju argumenata", te “da ćemo svi zajedno uspjeti, jer su nas dosta vodili neuspješni i nesposobni”.

“Opet ću svima da obećam, stojim iza svojih riječi i djela! Sad i zauvijek. Uspjećemo da preporodimo Crnu Goru! Uspjećemo da pobijedimo jer Crna Gora uspjeh je zaslužila! U nedjelju kad ustanete, osmijeh na lice, izađite ponosno na izbore, glasajte za prosperitet, za dobro Crne Gore. Da jednom za svagda, stavimo tačku na oholu vladavinu Mila Đukanovića”, zaključio je Milatović.

Jakov Milatović Podgorica
foto: Evropa sad

Predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić poručio je da je siguran da će Crna Gora dobiti najboljeg predsjednika.

"U nedjelju ćemo dobiti novog predsjednika Crne Gore iz Evrope sad, Jakova Milatovića. A nakon parlamentarnih izbora dobijamo i Vladu koja će ekonomski oporaviti Crnu Goru. Preuzećemo odgovornost i staćemo rame uz rame sa najrazvijenijim državama svijeta i Evrope", kazao je Spajić.

Jakov Milatović Podgorica
foto: Evropa sad

Olivera Injac rekla je da je ovo presudna godina za Crnu Goru:

“Ovo je istorijski važna godina za Crnu Goru, jer će konačno, nakon više od tri decenije, biti apsolutno poražena autoritarna vladavina Mila Đukanovića i konačno će Đukanović biti ispraćen sa političke scene Crne Gore”.

U ime Pokreta Evropa sad, na konvenciji su govorili i članovi Predsjedništva te stranke Aleksandar Grgurović, Filip Ivanović, Anđela Jakšić Stojanović i Andrej Milović.

Jakov Milatović Podgorica
foto: Evropa sad

Na konvenciji su govorili i predsjednik stranke Biram Crnu Goru Radomir Novaković Cakan, predstavnica GP Alternativa Jelena Nedović, predsjednik Novske liste Savo Marić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja Seid Hadžić, predsjednik Demohriščanskog pokreta Dejan Vukšić, predsjednik Opštine Žabljak i predstavnik Durmitorske inicijative Radoš Žugić, te i predsjednik CIVIS-a Srđan Pavićević.

Bonus video: