Đukanović: Pobjedu sam već najavio, očekujem je

"Nema protivkandidata kojeg sam očekivao ili priželjkivao, koji god da dođe slabiji je od mene. Spreman sam da pobijedim ko god da je protivkandidat", naglasio je on

76758 pregleda 232 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednički kandidat Demokratske aprtije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je da je ovo bio još jedan transparentni demokratski proces i da su izbori protekli u mirnoj atmosferi.

"Želimo da potvrdimo da je Crna Gora svakim danom sve bliža svom strateškom cilju i da se približava onome što je finalni cilj politike- kvalitet života u Crnoj Gori na osnovu kvaliteta građana Evropske unije", rekao je Đukanović.

Istakao je da su u prvom krugu ostvarili tačno što su planirali, iznad 120.000 glasova.

"To smatram vrijednim rezultatom koji me ispunjava zadovoljstvom", kazao je Đukanović.

On je rekao da su rezultati ovih izbora potvrdili da Crna Gora treba parlamentarne izbore.

Milo Đukanović
foto: Boris Pejović

Zahvalio je svim građanima koji su ga podržali i čestitao protivkandidatima,a da je na njemu da prednost sačuva i unaprijedi u narednih 14 dana.

Istakao je da očekuje pobjedu, te da je svaki kandidat koji dođe "slabiji od njega".

"Nema protivkandidata kojeg sam očekivao ili priželjkivao, koji god da dođe slabiji je od mene. Spreman sam da pobijedim ko god da je protivkandidat", naglasio je on.

Milo Đukanović
foto: Boris Pejović

Na pitanje da li je Milatović "najnezgodniji kandidat" u drugom krugu, Đukanović je rekao da nema zgodnog ili manje zgodnog kandidata.

"Ja ko god da je protivkandidat, moja strategija je identična. Ubijeđen da su argumenti na mojoj strani i da mogu da pobijedim i ovog kandidata", kazao je on.

Đukanović je kazao da ima ozbiljnu prednost u odnosu na drugog kandidata sa kojim će se takmičiti u drugom krugu:

“Ali nije samo to razlog zadovoljstva i optimizma, nego i jasno prepoznavanje određenih rezervoara biračke podrške koji nisu aktivirani u prvom krugu... Aposlutno znamo gdje su ti džepovi buduće podrške drugog kruga i u sljedećih 14 dana ćemo vrijedno raditi da stvorimo sve pretpostavke za njihovo aktiviranje”, poručio je Đukanović.

Istakao je da su zadovoljni brojem birača koji vjeruje u profil njihove politike, te da je to veoma dobra osnova za nadogradnju koja će uslijediti u sljedećih 14 dana:

Milo Đukanović
foto: Boris Pejović

“I koja će nas voditi do pobjede na predsjedničkim izborima”.

On je rekao da rezultati svih kandidata potvrđuju da je ogromna većina biračkog tijela raspoložena da se u sljedećih nekoliko mjeseci zaključe najvažniji - parlamentarni izbori.

“Da Crnu Goru izvedemo iz krize u kojoj se nalazi. Vjerujem da je i ovakav ishod prvog kruga predsjedničkih izbora i ono što projektujem kao konačan rezultat predsjedničkih izbora odličan vjetar u jedra da na skorim parlamentarnim izborima potvrdimo stav građanske i evropske Crne Gore - da dobijemo Vladu koja će nastaviti da Crnu Goru vodi evropskim putem”, rekao je Đukanović.

Bonus video: