Abazović: Milatoviću nedvosmislena podrška u drugom krugu

"Sada samo treba sačuvati dobru društveno-političku atmosferu i 2. aprila kompletirati još jednu etapu demokratskog razvoja države", kazao je Abazović

34189 pregleda 94 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Lider Građanskog pokreta URA i premijer Dritan Abazović saopštio je da će ta partija u drugom krugu predsjedničkih izbora podržati predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

Abazović je čestitao svim učesnicima izbornog procesa na političkoj korektnosti i prilično konstruktivnom pristupu proteklih dana, "sa posebnim naglaskom na Jakova Milatovića, kome ide iskrena i nedvosmilena podrška za glatku pobjedu u drugom krugu".

Sav tok kampanje, izborni dan i konačno proglašenje rezulatata predsjedničkih izbora, prema njegovim riječima, predstavljaju veliku pobjedu demokratije u Crnoj Gori.

"Bez tenzija, sa pomiriteljskom retorikom, u kratkoj i relaksiranoj kampanji (istina sa jednim incidentom), Crna Gora je pokazala svoje evropsko lice. Građani su bez straha glasali za svoje favorite i nedvosmisleno rekli da žele novog predsjednika države", kazao je Abazović.

Povezani članci

19. Mart 2023.

Đukanović i Milatović idu u drugi krug

Dodao je i da sada "samo komično zvuče one fraze “vratili ste DPS na vlast” ili “ode nam Crna Gora"

Naglasio je da nije teško bilo predvidjeti politički proces, ali da građanima, "naročito dijelu ostarašćene javnosti koji je pod uticajem agresivne propagande ponekad treba dati vremena".

"Sa Đukanovićem odlazi i DPS, a Crna Gora se vraća sebi i svom daljem progresu. Sada samo treba sačuvati dobru društveno-političku atmosferu i 2. aprila kompletirati još jednu etapu demokratskog razvoja države. Još se jednom pokazalo da može Crna Gora i da smo svi zajedno na pravom putu. Mirno i dostojanstveno u nove pobjede", poručio je Abazović.

Bonus video: