DPS: Pobijedićemo i 2. aprila

"Ovaj rezultat pokazuje da politika utemeljena na konkretnim rezultatima, jasnim i realnim planovima za budućnost ima jako uporište u biračkom tijelu", saopštili su iz DPS-a

14987 pregleda 122 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Demokratska partija socijalista (DPS) uputila je zahvalnost građanima koji su podržali lidera te stranke Mila Đukanovića na izborima za predsjednika i doprinijeli da, kako navode iz DPS-a, Đukanović ima "ubjedljivo najveću podršku" nakon prvog kruga izbora.

Poručili su da očekuju pobjedu i u drugom krugu, 2. aprila.

"I pored snažne negativne kampanje koja se sve vrijeme vodila protiv DPS, posebno tokom izborne ćutnje i na sam dan izbora, ovaj rezultat pokazuje da politika utemeljena na konkretnim rezultatima, jasnim i realnim planovima za budućnost ima jako uporište u biračkom tijelu", saopštili su iz te stranke.

Kazali su da će naredne dvije sedmice iskoristiti da u direktnom kontaktu sa građanima "ukažu na prednosti" njihovog kandidata i objasne "šta je alternativa koju predstavlja njegov protivkandidat".

Đukanović će se u drugom krugu izbora suočiti sa kandidatom Pokreta Evropa sad Jakovom Milatovićem.

"Ova kampanja uvod je i u parlamentarne izbore, te je to dodatni motiv da mobilišemo Crnu Goru za pobjedu. Sa iskustvom jedne slične situacije iz naše prošlosti, kada su se građani Crne Gore opredjeljivali kakvu budućnost žele – da žive bolje i budu svoji na svome, ili da predstavljaju zastupnike tuđih, i tada, veoma pogubnih interesa – građani su prelomili pametno i izabrali Mila Đukanovića u drugom krugu. Uvjereni smo da će tako odlučiti i sada", saopšteno je iz DPS-a.

Zahvalili su i partijama koje su podržale Đukanovića, kao i "mnogobrojnim značajnim ličnostima iz zemlje i inostranstva". "Idemo naprijed, do pobjede 2. aprila", zaključuje se u saopštenju.