Lekić: Novom mandataru želim uspjeh i ozbiljniju većinu

“Želim da vjerujem da dolazi vrijeme kada ćemo na osnovu pravila demokratije praviti vlade", kazao je lider Demosa

12854 pregleda 13 komentar(a)
Lekić, Foto: Youtube/Skupština
Lekić, Foto: Youtube/Skupština

Poslanik i lider Demosa Miodrag Lekić, koji je krajem prošle godine imenovan za mandatara za sastav vlade, kazao je kako želi da vjeruje da dolazi vrijeme kada će se izvršna vlast formirati na osnovu pravila demokratije, bez spoljnih i unutrašnjih faktora.

Kazao je da nije mogao obezbijediti većinsku podršku 41 poslanika, već da se "došlo do broja 38".

Zahvalio je poslanicima na povjerenju i ozbiljnom radu. "Ne mislim na sve, naravno, već prije svega na Demokratski front i Demokrate, kojima je po pravilima demokratije pripadalo mjesto mandatara i premijera, kao i sve manje stranke koje su sa jednim poslanikom i koje su prišle ozbiljno da se finalizuje zadatak koji smo započeli", rekao je Lekić na sjednici Skupštine.

Kazao je da se tokom pregovora niko nije miješao u formiranje vlade na čijem je čelu trebalo da bude - "ni spoljni ni unutrašnji faktori".

“Želim da vjerujem da dolazi vrijeme kada ćemo na osnovu pravila demokratije praviti vlade, a bez takvih uticaja, jer nas je to već zanačajno koštalo. Četrdeset četvrte Vlade će biti, želim uspjeh mandataru i ozbiljniju većinu, tako da ulazimo u jedan novi tok izbornih procesa“, poručio je Lekić.

Bonus video: