Dvodnevni sastanak Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost u Podgorici

Tokom dvodnevnog sastanka biće predstavljen napredak koji je Crna Gora ostvarila u jačanju vladavine prava, kao ključnoj oblasti u pristupnim pregovorima

2758 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sastanak Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost između predstavnika Crne Gore i Evropske komisije (EK) biće održan naredna dva dana u Podgorici, u hibridnom formatu.

Iz Generalnog sekretarijata Vlade je saopšteno da će sastanak otvoriti koordinatorka radom Ministarstva evropskih poslova Ana Novaković Đurović i šef Jedinice D2 za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom Direktoratu za susjedstvo i pregovore o proširenju EK, Majkl Miler.

Tokom dvodnevnog sastanka, kako se navodi, biće predstavljen napredak koji je Crna Gora ostvarila u jačanju vladavine prava, kao ključnoj oblasti u pristupnim pregovorima.

“Crnogorska strana će predstaviti rezultate ostvarene od prethodnog sastanka Pododobora koji je održan u februaru prošle godine, u dijelu nivoa usklađenosti zakonodavnog i institucionalnog okvira sa standardima EU u oblasti vladavine prava”, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su rekli da će posebna pažnja tokom sastanka biti posvećena razmatranju konkretnih rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, pranja novca i trgovine ljudima.

Kako su dodali, biće predstavljene i aktivnosti preduzete u oblasti pravosuđa i temeljnih prava, kao i u drugim oblastima od značaja u okviru poglavlja 23 i 24.