Vlada: Abazović upoznao Eskobara sa najnovijim akcijama crnogorskih institucija u borbi protiv kriminala

"Tokom susreta Abazovića i Eskobara konstatovano da Crna Gora svojom proaktivnom ulogom konstruktivno doprinosi stabilizaciji regionalnih prilika i očuvanju evropske perspektive država zapadnog Balkana"

12404 pregleda 15 komentar(a)
Eskobar i Abazović, Foto: Gov.me/R. Koprivica
Eskobar i Abazović, Foto: Gov.me/R. Koprivica

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović predstavnike američke administracije u Stejt departmentu upoznao je sa najnovijim akcijama crnogorskih institucija u borbi protiv kriminala, saopšteno je iz Vlade.

Kako navode, Abazović je radnu posjetu SAD započeo je sastankom sa specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

"Zajednički je konstatovano zadovoljstvo činjenicom da je nedavno održan prvi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori protekao u građanskom maniru, u skladu sa demokratskim standardima, uz odstustvo društvenih tenzija koje su karakterisale prethodne izborne cikluse", piše u saopštenju.

Dritan Abazović i Gabrijel Eskobar, Dritan Abazović, Gabrijel Eskobar
foto: Gov.me/R. Koprivica

Dodaju da je tokom susreta Abazovića i Eskobara konstatovano da Crna Gora svojom proaktivnom ulogom konstruktivno doprinosi stabilizaciji regionalnih prilika i očuvanju evropske perspektive država zapadnog Balkana.

"U tom smislu, Abazović je pozdravio napore Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije u zaključivanju trajnog i održivog sporazuma između Srbije i Kosova, postignutim nakon održanog sastanka u Sjevernoj Makedoniji", navode u saopštenju.

Tom prilikom, kako se navodi, Abazović je istakao da je Crna Gora spremna da i sama doprinese postizanju rješenja.

"Što bi otključalo siguran put za evropsku budućnost zemalja zapadnog Balkana", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: