Milatoviću ugrožena bezbjednost?

Predsjednički kandidat PES-a dobiće privremeno policijsko obezbjeđenje, dok ANB ne uradi procjenu

69484 pregleda 155 komentar(a)
Vlada će donijeti odluku o policijskoj zaštiti dok ANB ne uradi procjenu: Milatović, Foto: BORIS PEJOVIC
Vlada će donijeti odluku o policijskoj zaštiti dok ANB ne uradi procjenu: Milatović, Foto: BORIS PEJOVIC

Predsjedničkom kandidatu Pokreta Evropa sad (PES) Jakovu Milatoviću biće dodijeljeno policijsko obezbjeđenje, koje je tražila njegova partija zbog bojazni da je fizički ugrožen, potvrđeno je “Vijestima” iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Vlada će o tome odlučiti na telefonskoj sjednici danas ili sjutra, potvrdio je sagovornik lista iz izvršne vlasti.

Ta odluka kabineta Dritana Abazovića, kao i u neki drugim slučajevima, biće privremena sve dok Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprava policije ne utvrde da li i odakle Milatoviću prijeti opasnost. Prema zakonu, procjenu bezbjednosti radi ANB na zahtjev policije.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) “Vijestima” su potvrdili da su dobili zahtjev od PES-a.

”Ministarstvu unutrašnjih poslova - Upravi policije je dostavljen zahtjev od strane Pokreta Evropa sad koji je potpisala potpredsjednica Olivera Injac, za izradu bezbjednosne procjene stepena ugroženosti gospodina Jakova Milatovića. Postupak po ovom zahtjev je u toku”, navodi se u odgovoru MUP-a.

Iz Pokreta Evropa sad nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”, ali je nezvanično potvrđeno da postoji bojazan za bezbjednost Milatovića. Posebno nakon incidenta na Cetinju, za koji još niko nije procesuiran, i poruka upozorenja koja stižu u njegov izborni štab.

Milatović je na predsjedničkim izborima 19. marta osvojio 28,92 odsto glasova birača i plasirao se u drugi krug. Protivkandidat će mu biti aktuelni šef države Milo Đukanović (DPS) kojeg je podržalo 35,37 odsto birača.

Milatović
Milatović foto: Boris Pejović

Lider PES-a je Đukanovića optužio da stoji iz napada na njega na Cetinju 10. marta. Tada je grupa građana, koja se prvobitno okupila ispred Sportskog centra gdje je bila zakazana konvencija Milatovića, prvo protestovala, a zatim vrijeđala i napala ga kada je ulazio u zgradu. To se vidi na snimcima sa mjesta događaja koje su prenijeli mediji, ali i onima objavljenim na društvenim mrežama.

Iz Uprave policije nakon toga je saopšteno da su procesuirali osam osoba zbog sprečavanja njihovih službenika u vršenju službene dužnosti uoči promocije Milatovića na Cetinju.

U saopštenju se ne navodi da su identifikovane osobe koje su tada nasrnule na Milatovića, saopštivši da u saradnji sa tužilaštvom rade na identifikaciji ostalih osoba koje su učestvovale u tom događaju i utvrđivanju eventualnih krivičnih djela ili prekršaja.

DPS je osudio napad na Milatovića.

Kampanja za drugi krug počinje danas u Danilovgradu

Kampanju za drugi krug predsjedničkih izbora, Milatović počinje danas i to tribinom u Danilovgradu. Planirano je da zatim ponovo obiđe opštine na sjeveru države a zatim na jugu.

U prvom krugu predsjedničkih izbora on je veću podršku dobio u sjevernoj regiji države.

Milatović kampanju bazira na ekonomiji.

Bonus video: