Perović: Građani na izborima biraju između izvjesnog nazadovanja i šanse

"Laž je da se bira između lopova i popova. Laž je da diktator brani državu. Na ovim izborima biramo između nastavka monopola, zarobljenih institucija, predsjednika koji se ni formalno ne predstavlja kao predsjednik svih građana i mogućnosti za promjene", poručio je Perović

16538 pregleda 69 komentar(a)
Perović, Foto: Luka Zeković
Perović, Foto: Luka Zeković

Lider pokreta "Odupri se“ Džemal Perović kazao je da na predsjedničkim izborima građani biraju između izvjesnog nazadovanja i šanse.

Perović je na izborima podržao jednog od lidera Pokreta Evropa sad i predsjedničkog kandidata ispred te partije Jakova Milatovića koji se sa Perovićem susreo tokom predizborne kampanje, dok je obilazio Ulcinj.

"Laž je da se bira između Lopova i popova. Laž je da diktator brani državu. Na ovim izborima biramo između nastavka monopola, zarobljenih institucija, predsjednika koji se ni formalno ne predstavlja kao predsjednik svih građana i mogućnosti za promjene", napisao je Perović na svom Fejsbuk profilu.

Naveo je i da ga s pravom pitaju koje su garancije "da ćemo odmah preći u funkcionalnu demokratiju i pozitivne promjene".

"Odmah da kažem, male su garancije. Ali ne zbog Jakova. On je dokazano nekorumpiran. Ali... Promjene, bar one očekivane od onih koji su dokazani borci za promjene u Crnoj Gori, nijesu nastupile nakon 30. avgusta, i ja razumijem skepsu na tome zasnovanu", dodao je on.

Perović smatra i da je bilo koraka unazad, a "opet u izvedbi Milovih "lidera" na kratkom vezu".

"Koji su ulogu zbunjivanja, izluđivanja i razočaravanja građana savršeno odradili. Za Mila naravno. (Svi su isti - je pogubno za demokratiju, slobodu izbora, smjenjivanje...) Što onda biramo? Biramo između izvjesnog nazadovanja (jer ako ovaj put pobijedi biće još brutalniji sa svim državnim aparatom) i biramo šansu, da se, na kraju tunela, pokrenu procesi u pozitivnom smjeru", napisao je on.

Poručuje i da demokratija nije izgrađen, zaokružen, niti savršen sistem, daleko od toga.

"Ali jeste šansa da građani mijenjaju. Na nama je", rekao je Perović.

Perović se osvrnuo i na susret sa Milatovićem i kazao da je penzionisan, da je popio sam kafu sa njim, te da ga je Milatović pitao kako je uništavan LSCG, kojim metodama.

"Odgovorio sam, i to je sve. Da, i slikao se, ispustih. Htjedoh reći: "Ako me se sjete... Ne mora niko da me se sjeti, "ja sam samo obavio svoju građansku dužnost". Mala šala, na račun autora 'Balkanskog špijuna', koga se A. Vučić, čujem sjetio", napisao je Perović.

Bonus video: