PES: Dogovoreno da se DF u punom kapacitetu uključi na stranu Milatovića, neophodno da se Đukanović ubjedljivo pobijedi

Milatović se sastao sa predstavnicima DF, Demokrata, Ujedinjene Crne Gore i GP URA

8196 pregleda 42 komentar(a)
Član Predsjedništva PES Andrej Milović. Mandić, Milatović i Knežević, Foto: PES
Član Predsjedništva PES Andrej Milović. Mandić, Milatović i Knežević, Foto: PES

Kandidat Pokreta Evropa sad (PES) za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović dobio je podršku Demokratskog fronta (DF), Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA i Ujedinjene Crne Gore, saopšteno je danas iz PES.

"U razgovoru sa predsjedničkim kandidatom DF-a Andrijom Mandićem, kao i sa jednim od lidera tog političkog saveza Milanom Kneževićem, dogovoreno je da se u punom kapacitetu na stranu kandidata PES uključi ovaj politički savez. To podrazumijeva da će kompletna infrastruktura DF-a biti maksimalno angažovana u drugom krugu predsjedničkih izbora kao i na sami izborni dan kako bi pobjeda nad Milom Đukanovica bila potpuna", ističe se u saopštenju PES.

Oni su dodali da su sagovornici konstatovali neophodnost i značaj da se predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) i aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović "pobijedi ubjedljivom razlikom, kako bi konačno demokratski procesi započeti 30. avgusta 2020. godine nastavili da se odvijaju nesmetano".

Iz PES su rekli da se Milatović sastao i sa liderom, kao i sa funkcionerima Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem, Danilom Šaranovićem i Nikolom Rovčaninom.

Sa sastanka sa Demokratama
Sa sastanka sa Demokratamafoto: PES

"Predsjednički kandidati Demokrata i Evrope sad istakli su potrebu pomoći i apsolutne podrške u susret izbornom danu zakazanom za 2. april. Pobjeda nad kandidatom DPS-a znači potpuno razvlašćivanje autokratskog režima i Demokrate će dati puni doprinos realizaciji tog cilja", piše u saopštenju.

Iz PES su naveli da je predsjednički kandidat i predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović podržao je Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora.

"Danilović i Danilo Jokić iz Ujedinjene i Milatović sa saradnicima su konstatovali da tek pobjedom nad Milom Đukanovićem trijumf iz 30. avgusta 2020. godine može biti i utvrđen", piše u saopštenju.

Sa sastanka sa predstavnicima Ujedinjene Crne Gore
Sa sastanka sa predstavnicima Ujedinjene Crne Gorefoto: PES

Iz PES su kazali da je nakon razgovora sa funkcionerima GP URA Milošem Konatarom, Goranom Đurovićem, Zoranom Mikićem i Miletom Radovanićem, Milatović dobio snažnu podršku u izbornoj trci za predsjednika Crne Gore.

Sa sastanka sa predstavnicima GP URA
Sa sastanka sa predstavnicima GP URAfoto: PES

"Iz URA-e su poručili da je za nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije jako važna pobjeda nad kandidatom DPS-a. Zato će se URA staviti na raspolaganje kandidatu Evrope sad, te svojom podrškom obezbijediti sigurnu i ubjedljivu pobjedu Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora. U prvom krugu predsjedničkih izbora, kandidati Evrope sad, DF-a, Demokrata i Ujedinjeje dobili su zajedno iznad 60% podrške, te preko 80 hiljada glasova više u odnosu na predsjedničkog kandidata DPS-a Mila Đukanovića", zaključuje se u saopštenju PES.

Bonus video: