Abazović: Kavački klan je u vrhu Uprave policije

Premijer je istakao da je Dejan Knežević stupio na dužnost u martu 2021. godine i da je ubrzo sproveo akciju hapšenja vođa kavačkog klana na čijem je čelu Slobodan Kašćelan, te da je zbog toga je dobio zahvalnicu

26572 pregleda 39 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

Zahvalan sam Europolu što je uspio da otvori svu komunikaciju i dokaže sve ono što sam mnogo puta na direktan i indirektan način upućivao, a to je da organizovani kriminal vlada Crnom Gorom. Naše javno obećanje da ćemo se toga riješiti se svakim danom ispunjava - kavački klan je u vrhu Uprave policije, poručio je Dritan Abazović, premijer u tehničkom mandatu.

"Nadam se da će oni koji su na čelu te organizovane kriminalne grupe na kraju biti procesuirani", dodao je on za TV Nova M i naveo da je ponosan na akciju Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljena (SPO).

Na pitanje osjeća li ličnu odgovornost, jer je pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejan Knežević, koji je juče uhapšen, dobio zahvalnicu zbog rada u policiji, Abazović je istakao da je Knežević stupio na dužnost u martu 2021. godine.

"I ubrzo je sproveo opsežnu akciju hapšenja vođa kavačkog klana na čijem je čelu Slobodan Kašćelan i zbog toga je dobio zahvalnicu", navodi.

Dodaje i da je tada pokrenuto ovo što se danas dešava.

"Da li je to prikriveno radio ili nije radio za to mora snositi odgovornost. Mi imamo jasnu politiku - ni po babu ni po stričevima. I to je to", dodao je Abazović.

Bonus video: