Nikolić: Zdravkov apostol i Šešeljev kandidat Milatović sebi diže cijenu samoobmanom

"Kompleks niže vrijednosti, osjećaj duboke inferiornosti, manija gonjenja i paranoja Jakova Milatovića, a prije svega njegova opsesija Milom Đukanovićem, nešto je čime bi trebalo da se pozabave stručna lica", rekao je Nikolić

21153 pregleda 99 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Miloš Nikolić, portparol i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), saopštio je večeras da kandidat Pokreta Evropa sad za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović, sebi diže cijenu samoobmanom, da je predsjednički kandidat, aktuelni šef države i lider DPS Milo Đukanović organizovao protest protiv njega na Cetinju.

Milatović je večeras u emisiji Načisto na TV Vijesti ponovio da je Đukanović organizovao fizički atak na njega na Cetinju, i između ostalog poručio da su Đukanović i predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj stari drugari.

Nikolić je Milatovića nazvao apostolom bivšeg predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića i kandidatom Šešelja.

"Zdravkov apostol i Šešeljev kandidat Jakov Milatović sebi diže cijenu samoobmanom da je niko drugi do Milo Đukanović organizovao protest protiv njega na Cetinju, koji je on u paničnom strahu doživio kao napad. To je jednako tačno kao da tvrdi da se Đukanović udružio sa Andrijom Mandićem kako bi Jakovu dao podršku. Ili da je nagovorio i sve druge iz tzv. većine koji se zaklinju da će ga podržati; da je zamolio Marića da dovede Šešelja na svoju TV koji se takođe oglasio podrškom svom kandidatu Milatoviću. Kompleks niže vrijednosti, osjećaj duboke inferiornosti, manija gonjenja i paranoja Jakova Milatovića, a prije svega njegova opsesija Milom Đukanovićem, nešto je čime bi trebalo da se pozabave stručna lica", istakao je Nikolić u saopštenju.

On je dodao da "ipak, neko ko hoće da bude predsjednik svih građana mora da se izdigne iznad svojih kompleksa, koje pokušava da prikrije hvalisavošću nezrelog pubertetlije".

"Gledali smo večeras Milatovića kako se licemjerno udvara onima koje je do juče vrijeđao, kako pokušava da se ulaguje ljudima koji žive u dijaspori, a sam je bio dio vlade koje je htjela da im otme biračko pravo. Čovjek koji iako mlad po godinama, duhom, nevaspitanjem i lošim manirima simbol je svega nazadnog i konzervativnog. I na kraju, iako vjerujemo da je u ozbiljnoj paranoji - mi nijesmo ikad vodili, niti pred drugi krug vodimo prljavu kampanju protiv njega. Jedino što je prljavo je ta Milatovićeva neutemeljena izmišljotina. I nevaspitanje koje isijava otkad se pojavio na političkoj sceni. Milatović je prototip za onu narodnu: niko te ne može nagrditi kao ti sam sebe. Ili u konkretnom slučaju: kao što su te neki već nagrdili svojom podrškom", poručio je Nikolić.

Bonus video: