Abazović: Crna Gora posvećena dodatnom snaženju odnosa sa SAD

Abazović je ocijenio da bi brojniji crnogorski kokus u Kongresu doveo do veće vidljivosti i zastupljenosti Crne Gore na Kapitol Hilu i da će biti preduzeti značajniji diplomatski koraci da se on uveća

1248 pregleda 3 komentar(a)
Abazović i Lamborn, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović i Lamborn, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora je u potpunosti posvećena dodatnom snaženju odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), kao strateškim partnerom u okviru NATO-a, saopštio je premijer Dritan Abazović.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u sjedištu američkog Kongresa razgovarao sa kongresmenom Dagom Lambornom.

Abazović ocijenio da bi brojniji crnogorski kokus u Kongresu doveo do veće vidljivosti i zastupljenosti Crne Gore na Kapitol Hilu i da će biti preduzeti značajniji diplomatski koraci da se on uveća.

Navodi se da je u kontekstu bezbjednosnih izazova u Evropi i ruske agresije na Ukrajinu, konstantovano da je Crna Gora posebno ponosna na činjenicu da je u odnosu na broj stanovnika u vrhu evropskih država po broju primljenih izbjeglica iz Ukrajine kojima je pruženo utočiste i sigurna luka od ratnih stradanja.

Bonus video: