Demokrate Berane: Lalić smijenjen, nelegitimni ministar nastavlja sa mrzilačkom taktikom

"Ono što je za OO Demokrata Berana nerazumljivo donekle jeste odluka nove direktorice Doma zdravlja da se uopšte povinuje iracionalnom pritisku i postupanju ministra bez povjerenja"

9071 pregleda 17 komentar(a)
Fotografija koju su dostavile beranske Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Fotografija koju su dostavile beranske Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Berane saopštio je danas da je potpredsjednik tog odbora Mihailo Lalić smijenjen sa mjesta pomoćnika direktora Doma zdravlja u Beranama.

"Iako je revanšizam kao najprimitivniji politički hod ka ništavilu prevaziđen skoro i kod njihovih novih koalicionih partnera (DPS-a), kolege iz SNP-a svojim novim zahvatima oduševljavaju sve, a posebno beransku javnost, novom nezakonitom smjenom", ističe se u saopštenju beranskih Demokrata.

Oni su dodali da "bez ikakvog utemeljenog razloga (ni u zakonu, ni u radu), nelegitimni ministar zdravlja, koji je i član Vlade kojoj je izglasano nepovjerenje, ne samo da zloupotrebljava svoju slučajnu poziciju da crnogorsko zdravstvo preopterećuje novom ideologijom mržnje njegove partije, koja je mudrom i iskrenom politikom svedena na obračunsku izbornu grešku, već posredstvom novoimenovanih kadrova sprovodi dalju politiku mirenja Crne Gore na način što doslovno lovi ljude po Crnoj Gori koji su na bilo koji način povezani sa Demokratama".

"Možda sa ciljem da ne svjedoči uništavanju Doma zdravlja? Tako je, poslije Gorana Folića (direktora Zavoda za zapošljavanje), dr Julijane Zečević (direktorke Doma zdravlja u Beranama), Violete Šćepović Aković (direktorke beranskog vrtića), na red došao i pomoćnik direktora Doma zdravlja u Beranama – Mihailo Lalić, koji je, inače, potpredsjednik Opštinskog odbora Demokrata u Beranama. Ne zalazeći u ljudskost u postupanju u ovom činu, i načina na koji je, bez ikakvog razloga, krenuo u novi lov na funkcionera Demokrata, javnost želimo da obavijestimo da će i ova smjena građane Berana i Crne Gore koštati novih nekoliko desetina hiljada evra. Domaćinski, nema šta. I sve to nakon osam mjeseci od izglasavanja nepovjerenja ionako nelegitimnoj manjinskoj Vladi (u koju je pohrlio sa ciljem da zadovolji svoju nikad utaženu žeđ za ministrovanjem – kompleksi, šta li je, već?!)", piše u saopštenju.

Beranske Demokrate su navele da "zahvalnost građani, razumije se, duguju nelegalnom ministru, Berancu, čuvenom po svom radu u lokalnoj samoupravi (u kojoj je ostvario sebe ostavivši dug veći od 20 miliona evra)".

"Ono što je za OO Demokrata Berana nerazumljivo donekle jeste odluka nove direktorice Doma zdravlja da se uopšte povinuje iracionalnom pritisku i postupanju ministra bez povjerenja. Mihailo Lalić je diplomirani pravnik, sa položenim pravosudnim ispitom, dugogodišnji ugledni saradnik u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, otac dvoje djece, potpredsjednik OO Demokrata Berana. Možda je problem što diploma nije na pumpi kupljena? Umjesto smjene gospodina Lalića, možda nije zgoreg bilo energiju trošiti, za sada, na objašnjenje građanima Berana o ostavljenom stanju u Opštini Berane, o ostavljenom stanju u Fondu zdravstva Crne Gore (o čemu je nedavno i DRI izvještavala). Za promjenu, to bi bilo odgovorno, ozbiljno i, konačno, muški. Umjesto toga, nelegitimni ministar pribjegava skrivanju iza žene koja se nalazi na čelu Doma zdravlja. Žaljenje iskazujemo jedino zbog toga što odgovornost zbog hajdučije i nezakonitosti može snositi onaj ko nema prevelikog udjela u svemu". piše u saopštenju.

Beranske Demokrate poručuju da "ipak, šta je tu je".

"SNP-ova dika, nelegitimni ministar, nastavlja sa svojom mrzilačkom taktikom prema beranskim Demokratama, a očekuje da ga zakulisni dogovori vrate u lokalnu vlast. Snila baka što joj srcu milo", zaključuje se u saopštenju Demokrata Berane.

Bonus video: