SNP: Žrtve NATO bombardovanja ćemo zauvijek pamtiti a svijet opominjati da se stradanje ne ponovi

"Bilo je to vrijeme brojnih stradanja civila i pripadnika Vojske Jugoslavije. Gađano je i malo crnogorsko mjesto Murino gdje su ubijena nedužna djeca", istakiče se u saopštenju

2378 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Mediabiro
Ilustracija, Foto: Mediabiro

Socijalistička narodna partija (SNP) je saopštila da će se uvijek sjećati i zauvijek pamtiti nevine žrtve NATO bombardovanja, te da će svijet opominjati da se takvo stradanje nikada više nigdje i nikome ne smije ponoviti.

"Postoje istorijski momenti koje SNP neće i ne smije zaboraviti. Jedan od njih je i današnji dan, od prije 24 godine, kada su avioni NATO pakta bombardovali, u srcu Evrope suverenu zemlju, našu nekadašnju domovinu SR Jugoslaviju", navodi se u saopštenju Socijalistočke narodne partije.

Kako kažu, "tih 78 dana besomučnog stradanja, ostaju duboko urezani u pamćenje jednog naroda, i to se ne može promijeniti".

Dodaju da se ne mogu zaboraviti velike patnje nevinih ljudi, rušenje puteva, mostova, bolnica, aerodroma, tv centara i releja.

"Bilo je to vrijeme brojnih stradanja civila i pripadnika Vojske Jugoslavije. Gađano je i malo crnogorsko mjesto Murino gdje su ubijena nedužna djeca", istakli su iz SNP -a.

"Neki su tada, bez odluke Ujedinjenih nacija, odlučili da pokrenu proces bombardovanja cijelog jednog naroda, prepuštenog samom sebi, uvjerenog da ima pravo da se brani i odbrani svoje", zaključili su iz SNP -a.

Bonus video: