Pokret Evropa sad: Navodna podrška Šešelja Milatoviću je suštinska podrška Đukanoviću, njegovom starom ratnom drugu

"Da održavaju blisku prijateljsku vezu govori i to da nije bilo tako davno kada je Đukanović čestitao slobodu Šešelju i time pokušao da nas vrati u '90. iz kojih nikad, osim deklarativno, nije izašao"

36240 pregleda 68 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad
Foto: Pokret Evropa sad

Kandidat za Predsjednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović nema bilo kakve veze sa Vojislavom Šešeljom, saopšteno je iz tog pokreta.

U saopštenju se kaže i da kako navodna podrška Šešelja Milatoviću "ima za cilj da odvuče pažnju određenog dijela birača je suštinski podrška Milu Đukanoviću, njegovom starom ratnom drugu".

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj saopštio je da je "sada najvažnija podrška kandidatu Jakovu Milatoviću da postane predsjednik Crne Gore".

"Sad je najvažnije da mi iz Srbije verbalno podržimo da svi glasaju za Milatovića na predsjedničkim izborima, da se riješi problem Đukanovića, a onda da se u nekoj normalnijom, tolerantnijoj atmosferi održe parlamentarni izbori i da se održi jedan pošten popis stanovništva", kazao je prije dva dana Šešelj, gostujući na TV Hepi.

iz PES navode da je "tokom oproštajne kampanje", Đukanović prvi put govoreći o džepovima "mislio i na džepove građana - i to svrstavajući ih u svoj ambiciozni plan o rezervoarima podrške koje bi trebalo aktivirati".

"Ti džepovi i rezervoari predstavljaju njegove dugogodišnje dužnike – prijatelje, saradnike, kumove i ratne drugove. Vojislav Šešelj je prisustvovao inauguraciji odlazećeg predsjednika Mila Đukanovića u januaru 1998. godine, kada je budući predsjednik Jakov Milatović imao svega 10 godina. Upravo zbog nepostojanja bilo kakve veze između Šešelja i Milatovića, navodna podrška koja ima za cilj da odvuče pažnju određenog dijela birača je suštinski podrška Milu Đukanoviću, njegovom starom ratnom drugu. Da održavaju blisku prijateljsku vezu govori i to da nije bilo tako davno kada je Đukanović čestitao slobodu Šešelju i time pokušao da nas vrati u '90. iz kojih nikad, osim deklarativno, nije izašao", navodi se u saopštenju PES-a.

Dodaju i da u želji da prikrije činjenicu kako ga i pristalice iz dijaspore polako napuštaju, Đukanović "u oproštajnoj kampanji pokušava da osokoli i svoje davnašnje podržavaoce".

"Problem je samo što su i oni sve rjeđi. Svjestan da je njegova 'državnička' politika u potpunosti razobličena od strane svih građana u Crnoj Gori, sve nade polaže u činjenicu da će dijaspora, koja se na vrijeme spasila njegovih nepočinstava, pružiti pomoć kako bi još pet godina uživao pravnu zaštitu i imunitet", navodi se u saopštenju.

Više istaknutih funkcionera DPS-a potenciralo je riječi podrške Šešelja Milatoviću na društvenim mrežama i poslalo saopštenja za javnost.

Poptredsjednik DPS-a Ivan Vuković, između ostalog, komentarisao je na Tviteru da je nakon Šešelja, Milatovića podržao i Aleksandar Raković.

"Očigledno je još samo Vukoviću, i njemu sličnim podstrekivačima nesloge, važno šta misle gospoda Raković, Šešelj i slični čim ih toliko osluškuju i razmišljaju o njima. Digitalno je doba, vrijeme je da se naviknete na činjenicu da je svakom građaninu istina sve bliža i da ćemo vas 2. aprila poslati u političku prošlost, tamo gdje odavno pripadate", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: