Ivančević: Aerodrom Tivat nema vremena za prazne priče DPS, SDP i Socijaldemokrata

"Prvi i posljednji utisak koji turisti nose sa tivatskog aerodroma morao bi da zabrine svakog dobronamjernog građanina Crne Gore jer takav servis putnika ne priliči ni jednoj civilizovanoj zemlji"
52 pregleda 27 komentar(a)
Dragan Ivančević, Foto: Crnogorska
Dragan Ivančević, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 14.09.2017. 09:25h

U posljednje vrijeme često čujemo politička nadgornjavanja DPS, SDP i Socijaldemokrata o budućnosti aerodroma Tivat, saopštio je danas Dragan Ivančević, predsjednik Crnogorske.

"Sva ova tri politička subjekta su posredno ili neposredno upravljala ovim našim aerodromom u posljednje dvije decenije, a sada na vizijama njegovog budućeg razvoja pokušavaju steći sitne politikanske poene. Za razliku od njihovog politikanstva, mi iz Crnogorske im jasno poručujemo da Aerodrom Tivat nema vremena za njihove prazne priče. Ova naša najznačajnija turistička recepcija ovog ljeta više liči na zaostale afričke avio destinacije, nego na bilo koji aerodrom u normalnom svijetu. Prvi i posljednji utisak koji turisti nose sa tivatskog aerodroma morao bi da zabrine svakog dobronamjernog građanina Crne Gore jer takav servis putnika ne priliči ni jednoj civilizovanoj zemlji. Na ovakvim aerodromskim uslugama se ne može graditi nikakva ozbiljna turistička priča i svi zajedno treba da se stidimo uslova koje pružamo turistima na ovom najznačajnijem turističkom crnogorskom aerodromu. Situacija na aerodromu Podgorica je, naćalost, dosta slična Tivtu, ali njegova adaptacija može i mora sačekati hitnu i neodložnu adaptaciju tivatskog aerodroma", istakao je Ivančević.

On je dodao da nedostatak prostora, zagušljivost, sporost servisa i svaka druga vrsta skučenosti koja očekuje svakog turistu na aerodromu Tivat, najgora je moguća reklama crnogorske turističke ponude.

"Sa ovako nepodnošljivim stanjem Crna Gora, kao pretežno avio-destinacija za najveći broj turista, ne smije čekati sljedeću turističku sezonu. Svakome je već odavno jasno da kapaciteti tivatskog aerodroma ni približno ne zadovoljavaju potrebe za značajno povećan broj putnika u posljednjih nekoliko godina. Upravo zato, pozivamo političke strukture koje pokušavaju politički poentirati na sudbini aerodroma Tivat, a upravljali su i upravljaju sa aerodromima posljednjih dvadesetak godina, da za početak održe svoje stranačke sastanke na ovom aerodromu i najzad shvate u kakvoj haotičnoj i ljudski neprimjerenoj situaciji se nalaze putnici na ovom našem aerodromu. Vjerovatno će im tada biti jasno da su zajedno krivci što je aerodrom došao u oavkvo stanje kakvo je sada, jer dugo nijesu preduzimali ništa na neophodnom planiranju razvoja istog. Valjda na licu mjesta shvate ozbiljnost problema i prekinu sa dosadašnjom demagogijom jer upravo zbog njihove nebrige i nesposobnosti svi treba zajedno da se stidimo pred svakim putnikom koji koristi usluge aerodroma Tivat", kazao je Ivančević.

Po njegovim riječima, ukoliko Crna Gora želi turistički razvoj, ovo mora biti posljednja godina maltretiranja putnika na našoj najvećoj i najznačajnojoj turističkoj kapiji.

Bonus video: