SNP Berane odgovorio Demokratama: Ne kukajte za političkim funkcijama, sređujte stanje unutar stranke

"Ovo i sva vaša ranija saopštenja nakon svake smjenje vašeg kadra opisuju samo vašu političku i ljudsku nezrelost i želju i patnju za funkcijom"

5942 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije (SNP) Berane saopštio je aktuelni ministar zdravlja i visoki funkcioner te partije Dragoslav Šćekić nema nikakve veze sa smjenom Mihaila Lalića sa mjesta pomoćnika direktora Doma zdravlja Berane.

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Berane saopštio je danas da je Lalić, potpredsjednik tog odbora smijenjen sa mjesta pomoćnika direktora Doma zdravlja u Beranama i za to optužio SNP.

"Kako je i predočeno izvjesnom Mihailu Laliću u Domu zdravlja potrebno je da direktor ili pomoćnik budu kadrovi sa završenim medicinskim fakultetom, što je i do sada bila praksa. Pomenutom Laliću je ponuđeno mjesto u okviru svoje stručne spreme sa identičnim koeficijentom koji je imao dok je bio na funkciji pomoćnika direktora Doma zdravlja. Laliću je očigledno ispod nivoa da bude zaposlen kao pravnik u Domu zdravlja i nezadovoljan je što je dobio mogućnost da nastavi sa radom, a data mu je još jedna šansa, iako se nije proslavio na pomoćničkom mjestu. Pretpostavljamo da je dobio savjet o neprihvatanju ponuđenog mjesta od 'vrhunskog' pravnog eksperta koji je nije imao ozbiljnog pravničkog iskustva, a koji je preko raznih 'veza i vezica' došao do mjesta državnog sekretara, koje je nakon samo dva mjeseca napustio, nakon čega je i razriješen, jer je za pomenutu funkciju potrebno više znanja i boljeg snalaženja u državnoj upravi", navodi se u saopštenju SNP Berane.

Dodaju i da povezivanje Šćekića sa ovom smjenom, koja se isključivo tiče menadžmenta i organizacije rada unutar Doma zdravlja, "još jednom pokazuje veliku isfrustriranost prema našem doskorašnjem predsjedniku Opštine".

"I još jedan dokaz nepoznavanja prava od strane doskorašnjeg odbjeglog, bivšeg državnog sekretara. Jasno nam je da se na mjestu koje je pokrivao ranije nije puno čitalo zakona i propisa, ali sramno je da se sa trenutne funkcije koju obavlja ne znaju osnovni propisii o radu jedne javne ustanove. Treće, što se tiče smjene kadrova i 'duga' u Opštini Berane, takođe vas moramo podsjetiti da su rad lokalne samouprave usporavali, ograničavali i sabotirali vaši nestručni kadrovi, koji su možda fakultet završili, ali iz istog izašli nepismeni, što je mnogo gore. Kada govorimo o dugu, i u tom dijelu se bolje morate informisati i opismeniti, jer očigledno zbog nedolaska na posao, stalnih bolovanja i zaobilaženja rada u lokalnoj samoupravi niste se na pravi način mogli ni informisati, a i mjesto direktora Uprave za naplatu lokalnih javnih prihoda pokrivao i dalje je na njenom čelu vaš kadar...", navodi se u reagovanju beranskog SNP-a.

Dodaju i da u SNP-u smjene prihvataju "dostojanstveno, jer to je dio političkog života".

"Ovo i sva vaša ranija saopštenja nakon svake smjenje vašeg kadra opisuju samo vašu političku i ljudsku nezrelost i želju i patnju za funkcijom, jer zato ste i napustali SNP, jer niste dobili funkcije koje ste tražili, a za koje sta nam davali ultimatum. Jedino tačno u vašem saopštenju je da se ponosimo sa g-dinom Šcekićem, sada i uvijek jesmo. 2014. godine, kada smo se izborili sa DPS-om i kada smo velikim radom i trudom oporavljali sve ono loše što je iza njih ostalo, vi ste bili dio istog tog DPS-a, neki niste ni izlazili na izbore, a neki ste u svoj toj borbi vidjeli samo funkcije, zbog kojih ste kasnije i napustili SNP".

U saopštenju OO SNP Berane, se između ostalog navodi, da je ta partija u najtežem političkom trenutku na lokalnim izborima osvojila sedam mandata i postala najjača politička partija u gradu.

"A vi sada, posle svega pogledajte u svoje 'dvorište', jer pratimo vaš nerad i vodimo računa o svakom vašem obećanju koje ste dali prije izbora. Ne kukajte za političkim funkcijama, već sređujte stanje unutar stranke, koja se za godinu dana, zahvaljujući pojedincima koji su pokazali svoju lošu stranu dolaskom na najodgovornije funkcije, prepolovila i izgubila veliki broj birača", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: