Abazović gost Harvarda, na zgradi Univerziteta istaknuta zastava Crne Gore

Planirano obraćanje Abazovića koji na Harvardu boravi na poziv rektora Harvarda Lorensa Bejkaua

10917 pregleda 23 komentar(a)
Foto: Gov.me/R. Koprivica
Foto: Gov.me/R. Koprivica

Premijer Dritana Abazovića gost je Harvarda, a kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Vlade povodom toga je na jednoj od najpoznatijih svjetskih visokoškolskih institucija istaknuta crnogorska zastava.

U saopštenju se navodi da se to dešava po prvi put u istoriji.

"Za večeras je planirano obraćanje premijera Abazovića koji na Harvardu boravi na poziv rektora Harvarda Lorensa Bejkaua, gdje će biti gost Centra za evropske studije Minda de Gunzburg (CES) i udruženja evropskih studenata sa Fakulteta Kennedy, kao u Fakulteta za poslovne studije univerziteta Harvard", navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Vlade, na Univerzitetu Harvard, Abazovića su dočekali Seti Voren, direktor Instituta za politiku na Harvardu, Elain Papoulias, izvršna direktorica Centra za evropske studije na Harvardu, Žegož Ekiert, direktor Centra za evropske studije na Harvardu, Mark Eliot, prorektor za međunarodne odnose na Harvardu.

"Domaćini su istakli zadovoljstvo zbog posjete crnogorskog predsjednika Vlade njihovom Univerzitetu i naveli da se radi o prvoj posjeti nekog crnogorskog zvaničnika Harvardu", navodi se u saopštenju Vlade.