Prava Crna Gora: Predsjednički izbori presudna tačka raspleta političke scene

"Rezultati prvog kruga predsjedničkih izbora u zbirnom rezultatu pokazali da je ona politika koja je poražena 30. avgusta 2020. godine poražena još ubjedljivije"

5681 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Predsjednički izbori u Crnoj Gori presudna su tačka raspleta crnogorske političke scene, koji će deteriminisati političke procese u narednom periodu, saopšteno je nakon sjednicu Predsjedništva Prave Crne Gore.

Iz te partije su pružili podršku predsjedničkom kandidatu Pokreta Evropa sad Jakovu Milatoviću.

"Predsjeništvo Prave Crne Gore sa zadovoljstvom je konstatovalo da su rezultati prvog kruga predsjedničkih izbora u zbirnom rezultatu pokazali da je ona politika koja je poražena 30. avgusta 2020. godine poražena još ubjedljivije, što je najava ubjedljivog poraza Demokratske partije socijalista na parlamentarnim izborima koji će biti održani u 11. juna", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je uoči drugog kruga predsjedničkih izbora, 2. aprila, važno pozvati građane da podrže Milatovića i suprostave se politici prošlosti Crne Gore koju personifikuje Milo Đukanović lično.

"Prava Crna Gora poziva Ministastvo unutrašnjih poslova i Državno tužilaštvo da se snažno uključe i ispitaju predizborni inženjering koji je otvoreno i javno najavio Milo Đukanović, da preispitaju takozvane džepove i rezervoare glasova i dovođenje dijaspore kao pokušaj uticaja na rezultate predsjedničkih izbora u Crnoj Gori. U kontekstu dolazećih parlamentarnih izbora, zaključeno je da će konačan poraz lično Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima biti početak nove etape političkog života Crne Gore u kom će Milo Đukanović i politika koju personifikuju DPS i on lično biti samo dio najcrnje prošlosti, koja se Crnoj Gori više ne smije ponoviti. Prava Crna Gora daje punu podršku gospodinu Jakovu Milatoviću da u drugom krugu predsjedničkih izbora zajedno sa narodom Crne Gore pobijedi politiku kriminala, političkih hapšenja, prebijanja i torturisanja političkih protivnika, politiku krađe izbora, pljačkanja Crne Gore i sve ono što personifikuje lično Milo Đukanović, za konačno ozdravljenje Crne Gore i još jedan ubjedljiviji i slobodniji 30. avgust", navodi se u saopštenju Prave

Bonus video: