Danilović: Drugog aprila bijemo bitku za slobodu

"Dužni smo da podržimo Milatovića i jednom za svagda istresemo džepove ključnom uzurpatoru slobode", poručio je lider Ujedinjene

6312 pregleda 56 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je da se na predsjedničkim izborima 2. aprila "bije bitka za slobodu".

"Đukanović se hvali da DPS nije dopustio tadašnjoj opoziciji da izbriše dijasporu iz biračkog spiska! Nema više skrivanja iza nerazumljivih rečenica o pravnom standardu i različitim iskustvima evropskih država. Ne, sada se otvoreno saopštava da DPS nije dopustio. A opozicija, istine radi, nikada nije htjela da pobriše dijasporu nego one ljude koji nemaju ustavno pravo da glasaju - 24 mjeseca prebivališta u Crnoj Gori. To znači da ga imaju negdje drugo, evo recimo zvanično je potvrđeno da prebivalište u Njemačkoj ima više od 30.000 naših državljana", napisao je Danilović na Fejsbuku.

Đukanović, dodaje, sada govori da "zna gdje su džepovi podrške na koje računa u drugom krugu".

"Zamislite kako žalosni predsjednik Crne Gore u dva mandata vidi čovjeka, ljude, maticu i dijasporu. To su za njega ljudi iz džepova, a on mu dođe ekspert za džepovanje - džeparoš bez premca. Ljudi! 2. aprila bijemo bitku za slobodu. Jadni su izgovori da Milatović nije ovo ili ono, da nije dovoljno naš ili se sumnja da bi za koju godinu i deceniju mogao... Nema mjesta toj vrsti sumnjičenja. Ne znamo šta će biti sjutra ali znamo da ne obudamo li Đukanovića jednom za svagda, borićemo se za vazduh i živjetu u strahu od bijedne politike progona i krvavog lopovluka. Dužni smo da podržimo Milatovića i jednom za svagda istresemo džepove ključnom uzurpatoru slobode. Tek s njegovim padom počinje da se uzdiže običan čovjek i ona Crna Gora koju do kraja nismo dali ni jednom džeparošu", navodi Danilović.

Ističe da izbori 2. aprila nisu "borba sa našom dijasporom, sa ljudima koje je unesrećila Đukanovićeva džep država, a usrećilo neko bogato evropsko društvo".

"Ovo je borba za samopoštovanje, za Ustav koji neće biti lažno slovo lažnih ustavopisaca, za zakone koji su iznad svakog pojedinca, za vazduh koji se diše punim plućima, za mir i razumijevanje, za Državu koja će nas poštovati i kojoj ćemo vratiti poštovanje. Mi ostajemo ovdje, a bitka se nastavlja. Jednom pobjedom nećemo promijeniti sve, ali hoćemo Njega, hoćemo i sebe predugo ućutane i uplašene. Ljudi, idemo da operemo lice i naličje Crne Gore. Idemo da ga oburdamo onako kako je on oburdavao našu zemlju, njenu istoriju i kulturu. Sloboda ili ništa", zaključio je Danilović.

Bonus video: