Đukanović: Za evropski put Crne Gore neophodan dobar izbor u nedjelju, to je vjetar u jedra za 11. jun

"Popločali smo temelj građanske i evropske Crne Gore. Učvrstili smo multietnički, multivjerski i multikulturni sklad Crne Gore. I nažalost sad su sve te vrijednosti opet na probi. Ljepše bi bilo da nijesu", kazao je Đukanović

12411 pregleda 64 komentar(a)
Đukanović u Ulcinju, Foto: DPS
Đukanović u Ulcinju, Foto: DPS

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista i predsjednik države Milo Đukanović kazao je da je za evropski put Crne Gore potrebno napraviti dobar izbor na predsjedničkim izborima 2. aprila, i tim vjetrom u jedra napraviti logičan izbor 11. juna.

Đukanović je to kazao tokom iftara u Ulcinju povodom svetog mjeseca Ramazana, pri čemu je svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti poželio napredak i sve najbolje u životu.

Đukanović je kazao da je jako dobro što je u prethodnom periodu odabrana čista vizija Crne Gore na evropskom putu, odnosno Crne Gore kao dijela EU i NATO.

"Veliki dio te vizije smo ostvarili, ostao je završni korak. Taj završni korak možemo da ostvarimo u mom sljedećem predsjedničkom mandatu. Apsolutno sam siguran da će u tom periodu Crna Gora postati članica Evropske unije", navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

Đukanović ističe da smo napravili do 30. avgusta 2020. godine, "svi zajedno jako puno".

Detalj iz Ulcinja
Detalj iz Ulcinjafoto: DPS

"Popločali smo temelj građanske i evropske Crne Gore. Učvrstili smo multietnički, multivjerski i multikulturni sklad Crne Gore. I nažalost sad su sve te vrijednosti opet na probi. Ljepše bi bilo da nijesu", kazao je Đukanović.

Kako kaže, "ljepše bilo da na izborima, i predsjedničkim i parlamentarnim odlučujemo o tome koliki će biti porezi, kakvi će biti uslovi za biznis, itd".

Dodaje da nažalost, zahvaljujući jednoj konfuziji u kojoj živi region kojem mi pripadamo, opet se odlučuje da li ćemo putem ka Evropi ili ćemo "vanevropskim stranputicama nastaviti da lutamo balkanskim bespućima.

Đukanović
Đukanovićfoto: DPS

Đukanović je poručio da je potrebno da svako od nas odgovorno obavi svoj dio posla, onako kako smo ga obavljali kada je trebalo, na referendumu, kao i na nekim prethodnim izborima.

"Ako tako budemo radili nema razloga za zebnju kakav će biti ishod 2. aprila. Budimo na onom nivou odgovornosti na kojem smo bili i ja sam siguran da ćemo imati razloga da se radujemo u nedjelju veče", zaključio Đukanović.

Bonus video: