Muhović pozvao Bošnjake da glasaju za Milatovića

"Od 2. aprila više ništa neće biti isto, a DPS će odgovarati za sve ono što je uradio građanima Crne Gore, nadam se i za ono prema bošnjačkom narodu", kazao je član Bošnjačkog nacionalnog vijeća

26729 pregleda 107 komentar(a)
Muhović, Foto: Privatna arhiva
Muhović, Foto: Privatna arhiva

Član Bošnjačkog nacionalnog vijeća Adnan Muhović u izjavi dostavljenoj "Vijestima" pozvao je bošnjački narod i bošnjačku dijasporu da na predsjedničkim izborima 2. aprila glasaju za Jakova Milatovića.

U izjavi dostavljenoj "Vijestima" on je napisao i da ih poziva da "okrenu leđa Đukanoviću i propaloj Demokratskoj partiji socijalista".

"Retrogradna i prevaziđena politika DPS doživjeće fijasko na ovim izborima koji su sudbonosni za Crnu Goru i njene građane. Od 2. aprila više ništa neće biti isto, a DPS će odgovarati za sve ono što je uradio građanima Crne Gore, nadam se i za ono prema bošnjačkom narodu. Nevjerovato je njihovo pozivanje dijaspore, posebno bihorske, kada se zna da je Bihor iseljen upravo zbog politike DPS i Mila Đukanovića, pa je Petnjica jedina opština koja ima više svojih građana u dijaspori, nego u samoj Petnjici. Međutim, oni su preko nekih svojih udruženja, koja su dislocirani štabovi DPS u procesu animiranja više stotina ljudi koji će, samo iz Luksemburga, da dođu i glasaju za Mila Đukanovića", tvrdi Muhović.

Član Bošnjačkog nacionalnog vijeća imao je i poruku za dijasporu:

"Ne nasijedajte na priče koordinatora DPS i saradnika službe, koji prosto moraju da rade do svoje smrti za DPS i to zbog raznih dilova i poslova sa njima. Odlučite o sudbini svoje države i naroda na bazi realnih i istinitih pretpostavki i činjenica. Znajte da države Evropske unije, iz kojih dolazite, kao i iz Sjedinjenih Američkih država, već odavno ne daju podršku politici DPS. To ćete vidjeti i u nedjelju 2. aprila. Budite sigurni. Nemojte da vas plase četnicima i drugim izlizanim pričama, jer većih četnika od njih nema. Znamo mi Bošnjaci to dobro. Sjetimo se Stranke demokratskih akcija i naših čelnika za vrijeme agresije na Bosnu. Ko ih je hapsio i prebijao? Doduše, neke su tad kupili, pa sad dolaze iz Bosne i rade za njih. Stokholmski sindrom", napisao je Muhović.

On je pozvao Bošnjake da "kao narod ne kasne za procesima i pozitivnim trendovima".

"Budimo hrabri i dostojanstveni i uspjećemo", poručio je Muhović.