Milatović: Prostor za Đukanovićeve manipulacije mali, nećemo ulaziti u vladu sa DPS-om, ne poznajem Vučića

On smatra da je poziv podrške od Andrije Mandića, lidera Demokratskog fronta (DF), bio iskren

20893 pregleda 67 komentar(a)
Milatović tokom prvog kruga predsjedničkih izbora, Foto: Boris Pejović
Milatović tokom prvog kruga predsjedničkih izbora, Foto: Boris Pejović

Milo Đukanović je prije svega pokazao da umije da manipuliše. On je manipulacijama često dolazio do izbornih pobjeda, ali mislim da je u ovom trenutku prostor za te manipulacije mali, poručio je Jakov Milatović, kandidat Pokreta Evropa sad u drugom krugu predsjedničkih izbora, 2. aprila.

On je u intervjuu za "Blic" dodao i da se Crna Gora poprilično promijenila u prethodne dvije godine.

"Đikanović je iste večeri nakon objavljivanja rezultata rekao da ima neke džepove i rezervoare i mi vidimo da se on samo na to oslanja. Ne strahujem od te njegove dijaspore, jer vidimo da ne samo da mu je Crna Gora okrenula leđa, već da mu je i crnogorska dijaspora u potpunosti okrenula leđa", kaže Milatović.

Smatra da je poziv podrške od Andrije Mandića, lidera Demokratskog fronta (DF), bio iskren.

"Taj poziv podrške je prirodno došao. To je dobro i zajednički ćemo poraziti jednog čovjeka koji je simbol svega ružnog što je bilo u Crnoj Gori. Mislim da će svi koji su u prvom krugu izašli i glasali za DF, u drugom glasati za mene", istakao je Milatović.

Kakvi god budu rezultati na parlamentarnim izborima 11. juna, Milatović ističe da je jasno da Pokret Evropa sad neće ulaziti u vladu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

"Govorim svojim djelima i već sam pokazao u kom pravcu treba da se kreću stvari nakon izbora. Sve zavisi i od rezultata na parlamentarnim izborima i to treba ostaviti razgovoru nakon njih. Mislim da je veoma važno reći da Pokret Evropa sad neće ulaziti u vladu sa DPS-om nakon parlamentarnih izbora", naveo je Milatović.

Na pitanje da li je "rezervni kandidat" predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Crnoj Gori, Milatović kaže da nikada nije ni razgovarao sa njim.

"Gospodina Vučića poštujem kao legitimnog predsednika Srbije. Nikada ga nisam upoznao, niti sam razgovarao sa njim", rekao je između ostalog Milatović.

Bonus video: