Bećirović podržao Đukanovića: Ni nama u BiH nije svejedno kakav ćete izbor napraviti u nedjelju

"Nemojte dozvoliti da Crnu Goru pokore protogonisti velikodržavlja. Pokažite da je multietnička i antifašistička Crna Gora u najboljem interesu i Crne Gore i cijele regije i cijele Evrope. Čuvajte antifašističku i multietničku Crnu Goru"

17859 pregleda 58 komentar(a)
Bećirović, Foto: DPS
Bećirović, Foto: DPS

Član Predsjedništa Bosne i Hercegovine Denis Bećirović poslao je uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Crnoj Gori poruku podrške kandidatu Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću.

Kako se navodi u saopštenju DPS-a, Bećirović je rekao da su pred Crnom Gorom sudbonosni izbori.

"Nije svejedno šta ćete odlučiti u nedjelju. Nije svejedno ni nama u Bosni i Hercegovini kakav ćete izbor napraviti. Mi našu Bosnu i Hercegovinu nikada nećemo izdati. Nemojte ni vi Crnu Goru. Nemojte izdati pretke, nemojte izdati istoriju, čuvajte državu", rekao je Bećirović.

Dodao je da Crna Gora i Bosna i Hercegovina spadaju u red najstarijih država u jugoistočnoj Evropi i kao član Predsjedništva države Bosne i Hercegovine njegova je i ljudska i politička obaveza da podrži snage koje se bore za očuvanje nezavisne Crne Gore.

Kako DPS navodi u saopštenju, postoje oni koji su mu poručili da ne rizikuje i da ne podrži Mila Đukanovića, ali, kako je saopštio, na kalkulantske računice nikada nije pristajao.

"Ja sam čovjek koji ima stav jasan i glasan, precizan i nedvosmislen. Bezrezervno podržam ljude koji se bore za nezavisnu Crnu Goru. Predsjednik Milo Đukanović je dokazani borac za crnogorsku državu i prijatelj Bosne i Hercegovine", rekao je Bećirović.

DPS u saopštenju navodi i da je rekao da su ove dvije države ugrožene od istog velikodržavlja.

"Nemojte dozvoliti da Crnu Goru pokore protogonisti velikodržavlja. Pokažite da multietnička i antifašistička Crna Gora je u najboljem interesu i Crne Gore i cijele regije i cijele Evrope. Čuvajte antifašističku i mutietničku Crnu Goru", poručio je Bećirović.

Bećirović je pozvao je građane da u nedjelju svi izađu na izbore i kako je rekao spasu Crnu Goru.

"U nedjelju pokažite hrabrost i čojstvo. Neka vječno živi Crna Gora. Neka vječno živi Bosna i Hercegovina. Neka vječno živi savezništvo države Bosne i Hercegovine i države Crne Gore", zaključio je Bećirović.

Bonus video: