Odbor u petak o ukidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću

"Opravdano se sumnja da je skidanje zabrane ulaska plod zloupotrebe od pojedinih nadležnih organa i službenih lica", saopštio je predsjednik Odbora Momo Koprivica

8903 pregleda 5 komentar(a)
Sa jedne od ranijih sjednica Odbora, Foto: Luka Zeković
Sa jedne od ranijih sjednica Odbora, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore Momo Koprivica zakazao je za petak sjednicu na temu ukidanje zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

"Parlamentarno saslušanje ima za cilj razjašnjenje uloge državnih organa u pogledu bezakonja u vezi sa skidanjem zabrane ulaska dvojici monstruoznih kriminalaca, Belivuku i Miljkoviću. Opravdano se sumnja da je skidanje zabrane ulaska plod zloupotrebe od pojedinih nadležnih organa i službenih lica", saopštio je Koprivica.

Dodao je da javnost posljednjih dana svjedoči da su pojedini policijski funkcioneri i službenici, kao i državni tužioci postupali u interesu jednog kriminalnog klana u odnosu na drugi, što je nezabilježeno instrumentalizovanje državne službe.

"Krajnje je vrijeme da se rasvijetle sva nepočinstva, da se državni organi očiste od mafije i korupcije i vrati povjerenje u državne institucije, naročito pravosudne. Za urušavanje piramide zla, potrebna je snažna politička volja i odlučnost svih onih koji nose javnu odgovornost. Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu pokazao je u dosadašnjem radu maksimalan kapacitet za vršenje nadzorne i kontrolne uloge, te će svojim radom dati doprinos da se i ovaj slučaj rasvijetli i utvrdi odgovornost", istakao je Koprivica.

Premijer Dritan Abazović pozvao je ranije danas Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da saopšti ko je pustio kriminalca iz Srbija Veljka Belivuka da uđe u Crnu Goru gdje je - kako se sumnja - izvršio najteža krivična djela.

Naveo je da je priču o Zoranu Lazoviću, bivšem visokom policijskom funkcioneru koga je označio kao vođu kriminalnog klana, "davno ispričao".

Ministar MUP-a Filip Adžić rekao je sinoć u emisiji "Reflektor" na TV Vijesti "da imamo situaciju za Lazovića - skidanje zabrane ulaska u Crnu Goru za beogradske kriminalce Veljka Belivuka i Marka Miljkovića".

"Dakle, mi smo imali taj slučaj gdje su lišena slobode dva službenika, nakon toga oni su posvjedočili, priznali da su dobili nalog od jednog rukovodioca, mislim Bakovića, on posvjedočio da je dobio nalog od Lazovića. Predmet je došao do tužilaštva i na kraju se ništa nije desilo. Ne mogu da govorim o svim granama vlasti", poručio je Adžić.

Bonus video: