Anđušić: Posjeta Milatovića je zloupotreba službenih pozicija i stavljanje državnih resursa u funkciju izborne kampanje

"Na ovaj način oksfordski đak zajedno sa svojim partnerima s kojima dijeli ideologiju, vođenjem kampanje kroz zloupotrebu državnih resursa, pokazuje samo zašto građanke i građani Crne Gore ne treba za njega da glasaju"

18341 pregleda 53 komentar(a)
Anđušić, Foto: DPS
Anđušić, Foto: DPS

Mihailo Anđušić, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore saopštio je da je posjeta predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad (PES) Jakova Milatovića Opštini Budva, zloupotreba je službenih pozicija i stavljanje državnih resursa u funkciju izborne kampanje.

"Još jedna gruba zloupotreba službenih pozicija i stavljanje državnih resursa u funkciju izborne kampanje zvanična je posjeta Opštini Budva predsjedničkog kandidata Evrope Sad Jakova Milatovića. Naime, on se danas, u susret drugom krugu predsjedničkih izbora, u opštinskim prostorijama susreo sa predsjednikom Opštine Budva Milom Božovićem i predsjednikom Skupštine opštine Budva Nikolom Jovanovićem", istakao je Anđušić u saopštenju.

On je dodao da "ovakvim postupanjem predsjednički kandidat sa klupe za rezervne igrače Evrope sad, pokazao je da ne mari za preporuke OEBS i ODIHR koje se odnose na kritike učešća javnih funkcionera u predizbornom procesu, odnosno na kritike tzv. funkcionerskih kampanja, koje tridesetoavgustovska većina očigledno sprovodi".

"Nego, uopšte nas i ne iznenađuje ovakvo djelovanje, ako se prisjetimo da je Milatovića za ministra izglasala parlamentarna većina, koja otvoreno nije poštovala preporuke i mišljenja međunarodnih partnera poput Venecijanske komisije, Evropske komisije i drugih, čime je narušila međunarodni ugled Crne Gore. Na ovaj način oksfordski đak zajedno sa svojim partnerima s kojima dijeli ideologiju, vođenjem kampanje kroz zloupotrebu državnih resursa, pokazuje samo zašto građanke i građani Crne Gore ne treba za njega da glasaju", rekao je Anđušić.

Bonus video: