Abazović govorio na poziv Bajdena: Crna Gora kao članica NATO-a nastavlja da doprinosi kolektivnoj bezbjednosti

"Ostvarili smo konkretne rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kroz niz akcija policije i Specijalnog državnog tužilaštva. Takođe, nedavnim izborom sudija Ustavnog suda, poslata je jasna poruka da je Crna Gora posvećena jačanju demokratskih institucija"

15092 pregleda 4 komentar(a)
Abazović i Bajden tokom online Samita, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović i Bajden tokom online Samita, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora kao članica NATO-a nastavlja da doprinosi kolektivnoj bezbjednosti. Jednako tako, suočavajući se sa demokratskim izazovima, ostaje istinski posvećena evropskim integracijama - ostvarenju vanjskopolitičkog prioriteta, poručio je premijer u tehmičkom mandatu Dritan Abazović.

Kako navode iz Vlade, on je na poziv predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena učestvovao na onlajn Samitu za demokratiju.

"Crna Gora je ostvarila konkretne rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kroz niz akcija policije i Specijalnog državnog tužilaštva. Takođe, nedavnim izborom sudija Ustavnog suda, poslata je jasna poruka da je Crna Gora posvećena jačanju demokratskih institucija", dodao je Abazović.

Najvažniji zadatak, kako kaže, jeste da se osigura vladavin prava.

"Obezbjeđivanjem jednakosti građana, izgradnjom jakih i efikasnijih institucija, borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala, snaženjem nezavisnosti pravosuđa, unapređenjem položaja pripadnika manjina i podrškom slobodnim i nezavisnim medijima", zaključio je Abazović.

Bonus video: