Đukanović gost američkog Instituta za mir: Razgovarano o bezbjednosti na Balkanu, rastućim prijetnjama ruskog uticaja...

"Pozdravili su vodeću ulogu Đukanovića u svim prelomnim događajima, koji se kao njihov aktivni učesnik snažno i glasno zalagao za proevropsku i proatlantsku budućnost Crne Gore i ZB"

9075 pregleda 14 komentar(a)
Đukanović tokom virtuelne konferencije, Foto: Predsjednik.me
Đukanović tokom virtuelne konferencije, Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović učestvovao je virtuelnoj konferenciji Instituta za mir Sjedinjenih Američkih država.

Kako Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore navodi u saopštenju, Đukanović je uz zahvalnost za poziv američkom Institutu za mir, iskazao zadovoljstvo prilikom da sa renomiranim sagovornicima podijeli stavove o važnim pitanjima koja se tiču sadašnjosti i budućnosti regiona i bezbjednosti euro-atlantskog prostora u cjelini u kontekstu rata u Ukrajini.

"Razgovor sa predsjednikom Crne Gore o bezbjednosti i stabilnosti na Balkanu, rastućim prijetnjama ruskog uticaja širom Evrope, važnosti NATO i budućoj evropskoj bezbjednosnoj arhitekturi moderirao je Ves Mičel, viši savjetnik u Centru za Rusiju i Evropu Instituta i pomoćnik državnog sekretara za evropske i euroazijske poslove u prethodnoj administraciji", piše u saopštenju.

Dodaju da je Đukanovića u ime Instituta pozdravila predsjednica i izvršna direktorica Liz Grande, ističući da je razgovor sa liderom bogatog političkog i geopolitičkog iskustva privilegija.

"Grande i Mičel su naglasili i da je Zapadni Balkan važno mjesto i polje njihovog interesovanja, uz podsjećanje na činjenicu da je Crna Gora kao uspješna priča u dugom periodu bila primjer u sprečavanju nasilnih konflikata i bliske integracije sa Zapadnim organizacijama. U tom kontekstu, pozdravili su vodeću ulogu Đukanovića u svim prelomnim događajima, koji se kao njihov aktivni učesnik snažno i glasno zalagao za proevropsku i proatlantsku budućnost Crne Gore i ZB", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: