SPP: Zna Đukanović da glasovima iz dijaspore neće moći da pokrije ni negativnu razliku samo u Pljevljima

"DPS ovog puta želi da zloupotrijebi dijasporu i da preko njih pokuša da podstakne osjećaj ugroženosti u samoj Crnoj Gori"

13882 pregleda 20 komentar(a)
Foto: SPP
Foto: SPP

Sva ujdurma oko dijaspore ciljano je kanalisana od strane Demokratske partije socijalista (DPS) kako bi Bošnjake, Crnogorce i Albance koji žive u Crnoj Gori podstakli da izađu na glasanje i glasaju Mila Đukanovića, poručili su iz Stranke pravde i pomirenja (SPP).

"Potrošeni mehanizmi dizanja nacionalnih tenzija koji su izborne cikluse pretvarali u državno/nacionalno presudne, naročito za Bošnjake i Crnogorce, natjerali su DPS da ovoga puta zloupotrijebi dijasporu i da preko njih pokuša podstaći osjećaj ugroženosti u samoj Crnoj Gori", piše u saopštenju SPP-a.

Dodaju da se dobro izrežirana akcija pretvorila u neviđeni fijasko kojem nema kraja.

"Zna Đukanović da iz dijaspore neće doći više od 3.000 do 4.000 osoba što mu je nedovoljno da pokrije negativnu razliku samo u Pljevljima gdje je u minusu skoro 10.000 glasova. Zna Đukanović da dijaspora nije luda za njim i da Jakov Milatović ima simpatije dobrog dijela građana koji žive van Crne Gore, prije svega zbog svoje ekonomske politike povećanja zarada, otvaranju radnih mjesta i evropskoj perspektivi", navode u saopštenju.

Kažu i da osim blaniranja u dijaspori Đukanović je fijasko akcije doživio i u samoj Crnoj Gori.

"Iako je upregao sve svoje čilaše, efekat kod građana je ravan nuli. Poput dijaspore, iz istog razloga, brojni Bošnjaci i Crnogorci u Crnoj Gori gaje identične simpatije prema Milatoviću, a prezir prema Đukanoviću. Zna Đukanović da bez njih nema apsolutno nikakve šanse i u nedostatku bilo kakve retorike upućene njima on povlači temu o "ugroženosti" dijaspore ne bi li lokalnom stanovništvu Jakova predstavio kao nacionalistu, a sebe kao europejca", istakli su iz SPP.

Ako to ne uspije, kažu iz SPP, Đukanovića čeka siguran poraz.

"Na putu ka tom cilju Đukanoviću se ispriječila relativno mala, ali odlučna Stranke pravde i pomirenja, od osnivanja nastrojena anti-DPS i anti-Milo, bez trunke mogućnosti da preuzme kontrolu nad njom kao nad Bošnjačkim strankom koja igra kako Milo svira. Zato se nervoza i ataci prema SPP pojačavaju iz dana u dan. Juriš na dijasporu nije završen i šta više postaje kontraproduktivan pošto iz različitih zemalja dolaze glasne osude Đukanovića za višedecenijsku torturu, marginalizaciju, ekonomski i svaki drugi pritisak koji je rezultirao njihovom migracijom iz Crne Gore", navode.

Ocjenjuju da je par dana ostalo do konačnog pada Đukanovića.

"A, animacija proevropski orijentisanih građana koji su mu okrenuli leđa unutar Crne Gore se ne pomjera sa mjesta tako da je 'posao' sa dijasporom propao, a sa njim i posljednja nada Đukanovića. Dosta je bilo Milo", zaključuju.

Bonus video: