Simović o incidentu u Mojkovcu: To je sad postala top tema

Mnogo je bitnije, istakao je, podsjetiti se kapitalnih projekata u Mojkovcu koji doprinose rastu ekonomije, poput SKI centra na Bjelasici, sportske zone, gradnju zgrade za socijalno ugrožene, kao i gradnju novih seoskih puteva, vodovoda
62 pregleda 0 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Milutin Simović, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Ažurirano: 13.09.2017. 14:43h

Tokom radne posjete Nikšiću potpredsjednik Vlade Milutin Simovića, odgovarajući na pitanje novinara o „trzavicama“ između Demokrata i Demokratske partije socijalista (DPS) u Mojkovcu, kazao je da je to sada postala “top tema” u Crnoj Gori, iako ima mnogo važnijih događaja o kojima bi se moglo pričati.

„Incidente, kako ih ocjenjujete, prije bih nazvao unaprijed stvaranja alibijima za ono što je izvjesni politički gubitak i novi politički poraz onih koji kreiraju te događaje, koji manipulišu, govore neistine i dolaze na porodična vrata i koji se u cijeloj toj priči nazivaju demokratama“, kazao je Simović.

Kazao je da je iznenađen zašto se primat ne daje važnim projektima i novim radnim mjestima u Mojkovcu, na “čemu troše ključnu energiju”.

„Očigledno neka druga energija u sprezi političkih subjekata vječitih gubitnika i ne samo njih, već i pojedinih medija, žele da tome daju prednost. Kad može biti intriga važnija od stvaralaštva, i manipulacije vrednija od činjenica? Kad može u Crnoj Gori proći ono što je povreda porodičnog doma i naići na odobravanje nešto što se zove manipulacija članova porodice koji nemaju veze sa politikom, a sve se to čini radi jednokratnih političkih potreba, a sve to čine oni koji sebe nazivaju demokratama“, kazao je Simović.

Mnogo je bitnije, istakao je, podsjetiti se kapitalnih projekata u Mojkovcu koji doprinose rastu ekonomije, poput SKI centra na Bjelasici, sportske zone, gradnju zgrade za socijalno ugrožene, kao i gradnju novih seoskih puteva, vodovoda.

Na pitanje novinara da prokomentariše kritike dijela opozicije, NVO sektora i javnosti što je u Parlamentu u proteklom periodu usvojeno oko stotinu zakona, bez prisustva opozicije, videći to kao ubrzavanje postupaka u interesu vladajuće koalicije, Simović je kazao da je to „vrhunac licemjerja“.

„To je vrhunac licemjerja onih kojima su otvorena vrata Parlamenta i koji su dobili ulaznicu za taj Parlament voljom građana Crne Gore na prethodnim parlamentarnim izborima koji su verifkovani od svih nadležnih relevantnih međunarodnih institucija i onih koji treba da dođu na svoje radno mjesto da budu dio tih zakonodavnih aktivnosti, da svojim prisustvom urade sve da bi svi ti zakoni koji se usvajaju u crnogorskom Parlamentu bili još kvalitetniji, sadržajnji”, kazao je Simović.

Prema njegovim riječima, uprkos pokušaju opstrukcije opozicije, u Parlamentu su imali intenzivnu zakonodavnu aktivnost i usvajali zakone koji su ustavno osnovani, ekonomski održivi i potrebni Crnoj Gori ne samo sa aspekta integracionih procesa, nego kao unutrašnja potreba Crne Gore.

“Sada imate one koji su na višemjesečnom odmoru skoro u trajaju od godinu, da kritikuju. Izvolite, dođite i radite svoj dio posla, budite dio zakonodavne aktivnosti. Radite ono što je vaša i profesionalna, ljudska i politička obaveza prema onima koji su vam dali mandate i povjerenje. Oni to neće, saopštavaju svoje licimjerne izjave, uprkos otvorenosti Parlamenta i upornim pozivima koji dolaze i iz Skupštine i svih nas ostalih da dođu da vodimo dijalog“, zaključio je Simović.

Bonus video: