MCP: Pojedine partije i zajednice djelovanje temelje na borbi protiv crkve, prijetnjama, izrugivanju, klevetanju...

"Nadamo da i tome uskoro dolazi kraj i da će i u crnogorskom društvu zavladati sloga i zajedništvo, koje su uslov svakog napretka i razvoja"

15379 pregleda 30 komentar(a)
Foto: MCP
Foto: MCP

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da i pored usvajan ja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i potpisivanja Temeljnog ugovora još uvijek osjećaju zabrinutost kada je u pitanju odnos pojedinih političkih i drugih zajednica prema crkvi.

Kako se navodi u saopštenju, te političke i druge zajednice "svoje djelovanje temelje na borbi protiv crkve, na prijetnje, izrugivanja, klevetanja i lažnog optuživanja Crkve za račun svojih partijskih i dnevnopolitičkih interesa".

"Stvarajući na taj način razdor i mržnju među ljudima, a opstajući na narodnim podjelama i nesrećama. U Boga se nadamo da i tome uskoro dolazi kraj i da će i u crnogorskom društvu zavladati sloga i zajedništvo, koje su uslov svakog napretka i razvoja", navodi se u saopštenju.

Danas je u hramu Hristovog vaskrenja u Podgorici održan sastanak sveštenstva, igumana i igumanija Mitropolije crnogorsko-primorske.

U saopštenju, dostavljenom nakon sastanka, između ostalog navedeno je i da će Gimnazija "Svetog Save" u Podgorici ove školske godine početi sa radom.

Bonus video: