Jakič: Podršku Đukanoviću pružile sve liberalne stranke Jugoistočne Evrope

Jakič je istakao važnost odluke za koga se glasa na izborima, te je pozvao građane Crne Gore da "razmotre politike, postignute rezultate i kvalifikacije oba kandidata te na temelju tih informacija donesu odluku"

2686 pregleda 10 komentar(a)
Roman Jakič, Foto: Printscreen YouTube
Roman Jakič, Foto: Printscreen YouTube

Predsjednik LIBSEEN mreže liberala Jugoistočne Evrope i nekadašnji ministar odbrane Slovenije Roman Jakič u video obraćanju uputio je poruku građanima Crne Gore povodom predstojećih predsjedničkih izbora i podržao kandidaturu Mila Đukanovića, objavljeno je na sajtu Liberalne partije.

“Podržavajući crnogorske liberale i zajedničku borbu svih vas koji baštinite i promovišete evropske, liberalno-demokratske vrijednosti, želim da izrazim podršku vašoj proevropskoj orijentaciji i podršku, meni dragoj, još uvijek nezavisnoj, suverenoj, građanskoj, multivjerskoj i multietničkoj, antifašističkoj Crnoj Gori", kazao je Jakič.

Dodao je i da želi da se još jednom javno suprotstavi "pokušajima režima u Moskvi i njegovih proksija u regionu, koji žele destabilizaciju država Zapadnog Balkana koje su odlučile krenuti evroatlanskim putem i putem demokratije u kojoj se baštine ljudska prava i prava manjina, sloboda medija i vladavina prava."

Jakič je istakao važnost odluke za koga se glasa na izborima, te je pozvao građane Crne Gore da "razmotre politike, postignute rezultate i kvalifikacije oba kandidata te na temelju tih informacija donesu odluku."

On je istakao da građani Crne Gore odlučuju da li oni i njihova djeca žele biti dio Evrope koja unapređuje edukaciju, istraživanja, inovacije, promoviše slobodu kretanja i trgovine, povećava socijalnu i privrednu koheziju mežu državama članicama, radi na zaštiti životne sredine i promoviše ljudska prava i temeljne slobode.

"U nedjelju vi odlučujete o tome da li želite ostati suverena i nezavisna država, odlučujete i o tome da li želite da vi i vaša djeca živite unutar EU, političkog i ekonomskog udruženja država Evrope koja je osnovana radi jačanja saradnje mežu državama članicama i promicanju mira, stabilnosti i prosperiteta na našem kontinentu", kazao je Jakič.

On je kazao da su crnogorski liberali zagovornici tih politika i da su tu politiku prepoznali u kandidatu Milu Đukanoviću.

"Zato mu i ja u ime liberalnih stranaka Jugoistočne Evrope, a naročito Zapadnog Balkana, izručem javnu podršku u drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori. Pozivam vas da izađete na izbore u nedjelju i da zaokružite broj ispred imena Mila Đukanovića. Da je vječna Crna Gora", kazao je Jakič.

Bonus video: