DPS: Obustavljanje pružanja stomatoloških usluga osiguranicima FZO, dokaz da program “Evropa sad” proizvodi štetu

Prema najavi Stomatološke komore od 1. aprila se ukidaju besplatne stomatološke usluge za djecu do 18 godina, djecu bez roditeljskog staranja, trudnice, lica sa invaliditetom, studente, i lica iznad 65 godina starosti

3934 pregleda 18 komentar(a)
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS

Obustavljanjem pružanja zdravstvenih stomatoloških usluga proizvodi se nesaglediva šteta korisnicima Fonda za zdravstveno osiguranje. To je saopšteno iz DPS-ove komisije za zdravstvo, navodi se u saopštenju.

DPS-ova Komisija za zdravstvo smatra da je program Evropa sad "doveo do vrtoglavog rasta cijena, pa samim tim i cijena materijala koji su stomatolozima neophodni za rad, čime su evidentno porasli i troškovi, dok je Fond za zdravstveno osiguranje zadržao cjenovnik stomatoloških usluga nepromijenjenim".

"Posljedice plana dvojice populista, Spajića i Milatovića, najviše trpe građanke i građani naše države, i to ni manje, ni više, nego najranjivije kategorije među njima, koje bi trebalo da uživaju najveći stepen zaštite države na svim nivoima", kazali su u saopštenju.

Dodali su i da je "nakon brojnih problema u različitim oblastima medicine na red je došlo ugrožavanje zdravlja zuba."

Prema najavi Stomatološke komore od 1. aprila se ukidaju besplatne stomatološke usluge za djecu do 18 godina, djecu bez roditeljskog staranja, trudnice, lica sa invaliditetom, studente, i lica iznad 65 godina starosti.

"Razlog za ovakvo stanje je što veliki broj stomatologa izražava nezadovoljstvo sa načinom obračuna i visinom cijena za usluge koje pružaju po ugovorima sa Fondom za zdravstveno osiguranje", navodi se u saopštenju.

Dodali su i da "posljedice negativnih rezultata njihovog djelovanja već osjećamo".

Ukoliko se ne pronađe hitno rješenje osiguranici Fonda, kojima pripada besplatno ostvarivanje prava iz stomatološke zaštite, kazali su iz DPS-a, "od ponedjeljka mogu ostati bez istog".

Bonus video: