Kabinet predsjednika Vlade: Sa Harvarda se zahvalili Abazoviću

"Naša zajednica je u velikoj mjeri obogaćena Vašim spoznajama, kao i Vašim liderstvom"

9114 pregleda 28 komentar(a)
Foto: Gov.me/R. Koprivica
Foto: Gov.me/R. Koprivica

Kabinet predsjednika Vlade saopštio je da su direktor Centra za evropske studije na Harvardu Žegož Ekiert i izvršna direktorica Elain Papoulijas uputili pismo zahvalnosti premijeru Dritanu Abazoviću zbog nedavnog gostovanja i glavnog obraćanja u njihovom kampusu.

"Naši studenti i nastavni kadar zaista su zahvalni na Vašem vremenu i spremnosti da se uključite u suštinsku i važnu razmjenu stavova i ideja tokom vikenda na Konferenciji o Evropi", navodi se u pismu zahvalnosti, saopšteno je.

U pismu profesora sa Harvarda, kako se dodaje, se ističe da su stavovi Abazovića produbili znanje o izazovima i mogućnostima globalizacije i potvrdili zajedničku transatlantsku posvećenost promociji demokratije, mira i prosperiteta.

"Naša zajednica je u velikoj mjeri obogaćena Vašim spoznajama, kao i Vašim liderstvom", nevali su Ekier i Papoulijas.

Dodali su, navodi se, da su zahvalni što će bibliotečki sistem na Harvardu biti obogaćen autorskom knjigom Abazovića, što će omogućiti da generacije studenata mogu da pristupe i imaju koristi od vašeg naučnog rada.

"Bila mi je čast i zadovoljstvo da Vam poželim dobrodošlicu na Harvard. Veoma smo zahvalni na vašem doprinosu i nadamo se da ćemo ponovo imati priliku da Vas ugostimo", zaključuje se u pismu upućenom Abazoviću sa Harvarda.

Bonus video: