Vučić: Otvoreni Balkan bi bio dobar za građane Crne Gore, ali ne očajavamo ni ako neće

Vučić je rekao da je novoizabranom predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću čestitao, ali da nikada sa njim nije razgovarao, i da zna da je u predizbornoj kampanji pozitivno govorio o Otvorenom Balkan

31957 pregleda 439 reakcija 44 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Crna Gora ima suvereno pravo da odluči da li će postati dio Otvorenog Balkana, ali da on misli da bi to bilo dobro za građane Crne Gore.

Vučić je u Italiji gdje je posjetio sajam vina, za televiziju Hepi rekao da je novoizabranom predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću čestitao, ali da nikada sa njim nije razgovarao, i da zna da je u predizbornoj kampanji pozitivno govorio o Otvorenom Balkanu.

"Sa Dritanom Abazovićem jesam razgovarao o tome i on je nedvosmisleno izrazio želju da se Crna Gora priključi inicijativi. Mislim da je to dobro i korisno za Crnu Goru, ali ne očajavamo ni ako neće, njihovo je suvereno pravo da odluče", rekao je Vučić.

On je istakao da članice Otvorenog Balkana same donose odluke, da se sastanu i konsenzusom odluče o onome što olakšava život njihovim građanima, te da ih niko ne zove i ne nameće rješenja.

"Kad god se govori o Otvorenom Balkanu, postavlja se političko pitanje ko je tu, a nikad šta postižemo", naveo je Vučić i rekao da je drastično ubrzano kretnje robe prema Sjevernoj Makedoniji i Albaniji.

Vučić je istakao da je sa Crnom Gorom važno unaprijediti povjerenje i da se nada da će saradnja da bude osnovni motiv međusobnih odnosa.

Bonus video: