"Đukanoviću se naređuje da poruši nelegalno izgrađene objekte u Kočanima, u suprotnom će to učiniti država"

"Građevinski inspektor je dao rok od 20 dana za izvršenje ove mjere. Građani i na ovom primjeru mogu da vide ko je vladao Crnom Gorom tri decenije, ko je do juče bio predsjednik, a o pojedinim ljudima iz njegovog okruženja evo već pune dvije godine, pa i više, se bave policija, sudstvo i tužilaštvo"

105947 pregleda 704 reakcija 177 komentar(a)
Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma
Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma
Ažurirano: 04.04.2023. 22:22h

Građanski pokret URA saopštio je večeras da je donijeto Rješenje kojim se odlazećem predsjedniku Crne Gore i lideru Demokratske partije socijslista (DPS) Milu Đukanoviću naređuje da poruši nelegalno izgrađene objekte u Kočanima, te da će u suprotnom to učiniti država.

"Urbanističko-građevinska inspekcija Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma na čijem čelu se nalazi ministarka Ana Novaković Đurović, donijela je danas Rješenje kojim se naređuje subjektu Milu Đukanoviću da poruši dva nelegalno izgrađena objekta u KO Kočani u Nikšiću. Kako se navodi u rješenju rok za izvršenje naređenja je 20 dana od dana njegovog prijema. Ako Milo Đukanović ne sruši objekte u predviđenom roku to će učinjeti država o njegovom trošku", navodi se u saopštenju GP URA na Fejsbuku.

Iz te partije su poručili da nema više privilegovanih i zaštićenih, te da je Crna Gora na pravom putu.

Đukanović je u nedjelju 2. aprila izgubio u drugom krugu predsjedničkih izbora od kandidata Pokreta Evropa sad (PES) Jakova Milatovića.

Demohrišćanski pokret: Inspekcija naredila Đukanoviću da sruši svoje nelegalne objekte u Nikšiću

Demohrišćanski pokret saopštio je večeras da je u saznanju da je Urbanističko-građevinska inspekcija, u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima, naredila odlazećem predsjedniku Crne Gore i lideru Demokratske partije socijslista (DPS) Milu Đukanoviću da sruši svoje nelegalno izgrađene objekte u Nikšiću, jer su u suprotnosti sa važećim Prostorno-urbanističkim planom opštine Nikšić.

Demohrišćanski pokret
Demohrišćanski pokretfoto: DHP

"Građevinski inspektor je dao rok od 20 dana za izvršenje ove mjere. Građani i na ovom primjeru mogu da vide ko je vladao Crnom Gorom tri decenije, ko je do juče bio predsjednik, a o pojedinim ljudima iz njegovog okruženja evo već pune dvije godine, pa i više, se bave policija, sudstvo i tužilaštvo. Građani, pa i onih 40 posto koji su glasali za predsjedničkog kandidata Mila Đukanovića, i sada mogu jasno da vide, ako već do sada nisu, ko je kršio zakon, kako je to radio i što je najvažnije, koliko je Milo Đukanović poštovao crnogorske institucije za koje se, prema njegovim riječima, najviše zalagao, navodno "braneći Crnu Goru". Ovakva je, očigledno, bila njegova svaka odbrana Crne Gore", navodi se u saopštenju Demohrišćanskog pokreta.

Oni su dostavili i fotografije Rješenja:

Demohrišćanski pokret podržao je kandidaturu Milatovića za predsjednika Crne Gore.

Bivši predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić i nekadašnji direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić predsstavili su 22. septembra 2022. godine osnivanje Demohrišćanskog pokreta u Crnoj Gori.

Bonus video: