Danas sastanak nosilaca izbornih lista: Odluka o sjednici Skupštine opštine Pljevlja

Predsjednik OIK Čedo Gospić kazao je Vijestima da je odluka o proglašenju izbora objavljena 30. marta, kada je počeo da teče rok od 15 dana u kojem predsjednik starog saziva pljevaljskog parlamenta mora zakazati sjednicu na kojoj će biti verifikovani mandati odbornicima

10328 pregleda 4 komentar(a)
Nosilac liste DF-a Milan Lekić, Foto: DF
Nosilac liste DF-a Milan Lekić, Foto: DF

Sastanak sa nosiocima izbornih lista na kojem će biti dogovoren datum održavanja konstitutivne sjednice novog saziva Skupštine opštine Pljevlja biće održan danas, potvrdio je Vijestima odlazeći predsjednik Skupštine opštine Pljevlja Dragiša Sokić.

Opštinska izborna komisija proglasila je 22. marta konačne rezultate lokalnih izbora održanih 23. oktobra prošle godine, nakon što je Ustavni sud odbio prigovore Demokratske partije socijalista (DPS), Bošnjačke stranke (BS), Socijaldemokrata (SD) i Socijaldemokratske partije (SDP).

Predsjednik OIK Čedo Gospić kazao je Vijestima da je odluka o proglašenju izbora objavljena 30. marta, kada je počeo da teče rok od 15 dana u kojem predsjednik starog saziva pljevaljskog parlamenta mora zakazati sjednicu na kojoj će biti verifikovani mandati odbornicima.

Na lokalnim izborima koalicija Demokratskog fronta osvojila je 12 mandata, savez DPS, BS, SD i SDP devet, koalicija Demokrate Pokret za Pljevlja i Ujedinjena - sedam, Pokret Evropa sad - četiri mandata i koalicija SNP i GP URA dva mandata.

Bonus video: