Demokrate: Podrška Novaković Đurović u borbi sa urbanističkim haosom, niko nije iznad zakona

"Obzirom da se radi o, u tom vremenu, predsjedniku jedne države, sada već bivšem, ovo bi se definitivno moglo smatrati nečuvenim ili neprihvatljivim, da ne govorimo o osobi koja je proteklih 30 godina poznata po, kršenju zakona i osnivanju "of-šor biznisa" kako bi izbjegao plaćenja poreza, pa nas činjenica da se bivši predsjednik bavio i nelegalnom gradnjom uopšte ne iznenađuje", ističu Demokrate

7312 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokratska Crna Gora
Ilustracija, Foto: Demokratska Crna Gora

Iz Demokratske Crne Gore su saopštili da daju punu podršku Urbanističko-građevinskoj inspekciji Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i ministarki Ani Novaković Đurović u rješavanju urbanističkog haosa u državi, te da otpočne od najodgovornijih ljudi u zemlji.

"S tim u vezi podržavamo Rješenje Urbanističko-građevinske inspekcije kojim se gospodinu Đukanoviću nalaže da poruši ilegalno sagrađene objekate na Krupcu", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Ističu da Đukanović, osim što ima rok da do 20. maja napusti zgradu predsjednika Crne Gore, "ima i rok od 20 dana da ukloni objekate koje je nelegalno izgradio na Krupcu".

"U saradnji sa organizacijom "LUPA" za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije, otkrili smo nove ključne dokaze o nelegalno izgrađenim objektima na Krupcu", navodi se u saopštenju.

Naglašavaju da Đukanović nije imao nikakvu dokumentaciju od nadležnih institucija kojom bi opravdao izgradnju tih objekata.

"Obzirom da se radi o, u tom vremenu, predsjedniku jedne države, sada već bivšem, ovo bi se definitivno moglo smatrati nečuvenim ili neprihvatljivim, da ne govorimo o osobi koja je proteklih 30 godina poznata po, kršenju zakona i osnivanju "of-šor biznisa" kako bi izbjegao plaćenja poreza, pa nas činjenica da se bivši predsjednik bavio i nelegalnom gradnjom uopšte ne iznenađuje", ističu Demokrate u saopštenju.

Dodaju da je Đukanović "izgradio dio nelegalnih objekata na parcelama koje su u vlasništvu države Crne Gore, s pravom raspolaganja koje je povjereno Opštini Nikšić".

"To se posebno odnosi na parcele 1425/1, 1425/2 i 1425/3, a do uzurpacije tih parcela doveo je njegov stav "država - to sam ja", pa je svu državnu imovinu dodijelio sebi i svojoj familiji", kazali su iz Demokrata.

Kako kažu, sve ovo "dokazuje da pored ogromne štete koju je tokom više od 30 godina vladavine nanosio Crnoj Gori na svakom planu, prisvajavši svaki njen cent, istaknutom patrioti nije falilo energije i elana da počne da je prisavaja i u metrima kvadratnim".

Demokrate podsjećaju "odlazećeg predsjednika, Mila Đukanovića i sve druge bili u vlasti ili opoziciji da niko nije iznad zakona i da će svaka otimačina državne imovine biti kažnjena, a imovina vraćena".

Tvrde i da je ova odluka korak ka jačanju vladavine prava i pokazuje da niko nije iznad zakona, bez obzira na politički ili društveni status.

"Još jednom se zahvaljujemo svim građanima koji podržavaju našu borbu protiv kriminala i korupcije i time nam pružaju podršku u ovom ključnom trenutku", zaključile su Demokrate.

Bonus video: